Redactie
Redactie Mama nieuws 6 jun 2018

Dubbel wow: 6 weken na bevalling alweer zwanger van tweeling

Zes weken na je bevalling(!) opnieuw zwanger worden. Van een tweeling. Hoe dan? De Australische Eliza Curby (27) legt het je graag uit. 

Eliza was nog maar nét mama toen ze ontdekte dat ze over enkele maanden wéér ging bevallen.

Mythe borstvoeding

Na de geboorte van haar dochter in januari 2016, gebruikte Eliza geen anticonceptie. Ze geloofde heilig in de mythe dat je niet zwanger kunt worden als je borstvoeding geeft (eh, wat?). Maar na een positieve zwangerschapstest, dacht ze daar wel anders over.

'Mijn vriend trok bleek weg'

Dat was verrassing één. Want de volgende big surprise kwam van de lippen van de verloskundige: Eliza was in verwachting van een tweeling. “Mijn vriend Ben trok bleek weg”, vertelt de mama. “En mijn vader dacht dat we gingen trouwen, toen we vertelden dat we heuglijk nieuws hadden. Hij wist niet wat hij hoorde, toen we zeiden dat we voor ronde twee gingen. Met een tweeling nota bene!”

Check ook: Viral foto: surprise, verlamde man wordt onverwacht vader!

Sterke relatie

Eliza is in december 2016 bevallen van een gezonde tweeling. Drie kinderen binnen één jaar: best heavy voor een stel dat nog maar twee jaar samen is. “Hij kent me zowat alleen maar zwanger”, grapt Eliza. “Onze relatie is verrassend goed gezien de veranderingen.” Haar herstel verliep ook prima, maar ze kon het mentaal allemaal nog niet helemaal bevatten. “Pas acht weken nadat mijn zoontjes geboren waren, kreeg ik mijn hoofd weer wat boven water.”

 

Ben jij ook binnen korte tijd twee keer zwanger geweest?

Bron: Daily Mail

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Dubbel wow: 6 weken na bevalling alweer zwanger van tweeling
Sluiten