Redactie
Redactie Mama 7 jun 2018

Easy peasy: verrassende en smakelijke babyhapjes

En dan is je baby al zo groot dat ze mogen ‘proeven’ van de echte wereld. Wat een feest! Zelf hapjes maken is geen must maar wel super makkelijk.

Mama Manon dook de keuken in en maakte twee lekkere gerechten voor kleine fijnproevers. Met deze hapjes zet je je baby wat lekkers voor én ze zijn natuurlijk erg gezond! 

Tip!: Kook van je hapjes een flinke pan. Zo kun je het per portie invriezen en heb je altijd iets achter de hand voor je baby en sta je maar één keer in de keuken.

Wortel mais hapje 

(vanaf 6 mnd) 

Wat heb je nodig voor één portie?

  • 3 geschraapte bosbeen
  • 2 eetlepels mais 

Hoe maak je het?

  • Zet een kleine pan op met een beetje water. Kook hierin de wortels gaar in ongeveer acht tot tien minuten.
  • Gebruik je verse maïs? Kook deze dan ook goed gaar en laat even afkoelen.
  • Doe de wortel en mais in een kommetje en pureer met de staafmixer tot een romig geheel. Voeg wat extra (kook)vocht of moeder- of babymelk toe om het smeuïger te maken.
  • Laat even afkoelen en serveer! 

Broccoli, zoete aardappel en quinoa hapje 

(vanaf 8 mnd) 

Wat heb je nodig voor twee porties?

  • 1 zoete aardappel geschild en in stukken
  • 3 grote broccoliroosjes
  • 2 eetlepels quinoa 

Hoe maak je het?

  • Was de quinoa in een vergiet. Laat de korreltjes door je handen gaan om ze schoon te krijgen. Dit gaat de bittere smaak tegen.
  • Zet een pan op het vuur met een laagje water en kook de quinoa volgens de verpakking.
  • Doe halverwege de broccoliroosjes en zoete aardappel in de pan.
  • Giet je de ingrediënten af zodra alles beetgaar is en zorg dat er wat kookvocht achterblijft.
  • Pureer alles goed tot smeuïg hapje. Voeg waar nodig nog extra water of moeder- of babymelk toe.
  • Serveer direct en vries je tweede portie in voor een andere keer! 
Reageer op artikel:
Easy peasy: verrassende en smakelijke babyhapjes
Sluiten