Gezin nieuws 7 jun 2018 Redactie

Een gezin met zeven zonen

Broeken met gaten, kleding besmeurd met modder, grappen over scheetjes en stoeipartijtjes. Moeders met een zoon zullen het zeker herkennen. Ook Kirsty-Anne Tracey-Hayward komt dit bekend voor. Zij is moeder van zeven jongens. En baby nummer acht – weer een jongen – is on the way! 

Acht zonen

Kirsty-Anne Tracey-Hayward woont samen met haar man Bheau in Australië en verwacht binnenkort haar achtste baby. En na zeven jongens wordt het gezin ook dit keer weer verblijd met een zoon. En hoe het is om moeder te zijn van zeven? Druk, heel druk. Want wat dacht je van al die wassen die moeten worden gedraaid en alle boterhammen die 's ochtends moeten worden gesmeerd. En dan is Kirsty dus ook nog 24 weken zwanger. Maar je hoort Kirsty niet klagen, want ook al wordt de achtste spruit binnenkort geboren, de afgelopen jaren heeft Kirsty ook vijf keer een miskraam gehad.

Besparen

Zoals elke moeder van een groot gezin kan beamen, kost een groot gezin veel geld en ook de nodige voorbereiding. Om de kosten te drukken hebben Kirsty en Bheau een eigen moestuin waar ze bijna alle groenten vandaan halen. Alsnog worden er elke week drie volle karren met boodschappen in de Supermarkt ingeslagen en gaan er wekelijks minstens 40 appels en peren doorheen. Verder draait Kirsty elke dag minimaal twee wasjes en worden kleren binnen het gezin hergebruikt door een jonger broertje. Voor al het speelgoed van de jongens is er een aparte kamer en er zijn maar liefst drie badkamers in huis. En hoewel de kinderen van Kirsty best wel eens klagen over het grote gezin, vinden ze het ook heel fijn dat ze altijd een vriendje hebben om mee te spelen. En spelen doen ze graag. Vissen, jagen of spelen in de zon zijn favoriet! 

Take it easy

Ritme en relax zijn Kirsty haar toverwoorden! Zo maakt ze zich niet druk als haar kinderen vies worden en laat ze haar jongens veel dingen zelf oplossen. “Een wasmachine heb je niet voor niets en een schrammetje geneest wel weer” aldus Kirsty. En met een groot gezin staat er echt niet elke dag om zes uur een pan eten op tafel. Maar er is wel een ritme. Na het eten maakt het gezin een wandeling, daarna gaan de jongens onder de douche, lezen ze nog een boek en gaan ze slapen. Wonder boven wonder zijn het alle zeven goeie slapers en zijn de nachten nooit een probleem. Dat zeven kinderen druk zijn en veel lawaai maken hoort erbij, maar Kirsty en Bheau vinden het geweldig om ouders te zijn van zeven – en straks dus – acht gezonde mannen!  Oh en een laatste tip Van Kirsty. Zorg voor zo min mogelijk wit in huis. Want wit en zeven kinderen, dat is geen goede combinatie! 

Bron: babyology.com

Reageer op artikel:
Een gezin met zeven zonen
Sluiten