Redactie
Redactie Gezin nieuws juni 7, 2018

Een natuurlijke opvoeding

Opvoeden doet iedereen op zijn eigen manier en zolang jij en je kind zich hier prettig bij voelen is dat natuurlijk prima.

Opvoedstijl

Adele en Mattt Allen voeden hun kind ook helemaal op hun eigen manier op. Zij geloven in een opvoeding die dicht bij de natuur staat. De zogeheten Off-grid opvoedstijl. Volgens Adele en Matt voelt dit voor hen heel natuurlijk en volgen ze hun gevoel.

Adele en Matt samen met hun kinderen Ulysses en Ostara.

Lotusbevalling

Samen hebben Adele en Matt twee kinderen: Ulysses van vijf en Ostara van één. De twee kids werden geboren met een lotusbevalling. Bij een lotusbevalling wordt de navelstreng niet doorgeknipt en blijft de placenta deel van je baby tot dat deze er op een natuurlijke manier van af valt.  De bevalling deden Adele en Matt overigens zelf zonder medische interventie.

Tip! lees ook het artikel over de Lotusbevalling

Bij een Lotusbevalling blijft de placenta met de baby verbonden. Door deze te bedekken met rozenblaadjes en zout worden nare luchtjes weggenomen.

Kruiden uit eigen tuin

Matt en Adele hebben sowieso niets met moderne geneeskunde en blijven daar als het even kan ver van weg. De toegevoegde waarde van zonnebrandcrème zien zij bijvoorbeeld niet en om andere kwalen te genezen zoeken zij de juiste kruiden in hun eigen kruidentuin. Traditionele scholingen hoort niet bij hun opvoedstijl en borstvoeding krijgen de kids op verzoek. De vijfjarige Ulysses komt dan nog regelmatig een slokje halen bij mama.

Spelen in de natuur

Omdat Ostara en Ulysses niet naar school gaan, brengen ze hun dagen door in de natuur en leren ze over de dieren en planten. Hun ouders vinden het belangrijk dat de kinderen veel tijd doorbrengen in de natuur: “Het is voor ons belangrijk dat onze kinderen leren over het milieu en leren te communiceren met dieren. Dat hebben we liever dan spelen met plastic speelgoed”. Zo speelt Ostara graag met pissebedden en in de modder. Het wordt Ulysses en Ostara niet opgedrongen om te leren lezen en schrijven. Adele en Matt gaan er vanuit dat met de tijd hun kinderen dit vanzelf zullen oppakken.

Toekomst

In de toekomst hoopt het gezin naar Costa Rica te verhuizen om daar een zelfvoorzienend bestaan op te kunnen bouwen. 

Reageer op artikel:
Een natuurlijke opvoeding
Sluiten