Zijn de eerste stapjes van je kleintje gezet? 2 dingen om niet te vergeten

De eerste stapjes van jouw kleintje zijn een mijlpaal om nooit meer te vergeten. Geloof ons, vanaf nu zal het heel snel gaan en voor je het weet rent jouw ooit zo kleine baby door het huis. Dat betekent dus ook dat je het huis dreumes-proof moet gaan maken.

Als de eerste stapjes eenmaal zijn gezet, weten ze van geen ophouden. De ontwikkeling van jouw kleintje gaat razendsnel en als je even knippert met je ogen proberen ze de trap al weer op te kruipen. Zeker nu ze beginnen met lopen is het belangrijk om je huis aan te passen aan deze volgende fase.

Eerste stapjes: vervolgstappen voor jou

Na de eerste stappen van jouw kleintje is het de beurt aan jou om vervolgstappen te zetten. Het huis dreumes-proof maken bijvoorbeeld. De twee belangrijkste dingen om niet te vergeten vind je hier.

1. Pas het huis aan

Je bent er even wat tijd aan kwijt, maar het is belangrijk dat je er nu echt voor zorgt dat het huis is aangepast op jouw dreumes. Toen je kleintje nog in de box lag kon die mooie vaas nog wel op tafel staan, die kun je nu dus beter weghalen. Dit en andere dingen om aan te denken:

 • Plaats traphekjes in huis
 • Zorg ervoor dat de voor- en achterdeur niet te openen is voor je kleintje (haak erop of op slot draaien)
 • Sluit stopcontacten af met contactbeschermers als je dat niet al hebt gedaan
 • Verwijder alles wat gevaarlijk is voor je kleintje: van de schaar tot een messenset op het aanrecht tot medicijnen en de vaatwastabletten, maar ook breekbare spullen en dingen waar ze in kunnen stikken
 • Voeg kast- en ladebeveiliging toe in huis zodat je kindje deze niet open kan maken
 • Zorg ervoor dat (duur) apparatuur zoals de tv niet kunnen omvallen door deze bijvoorbeeld aan de muur te hangen in plaats van op een laag tv-meubel te zetten
 • LEES OOK: De eerste 1000 dagen: waarom deze zo belangrijk zijn voor de ontwikkeling van je kind

  2. Koop goede schoenen

  Hoe schattig de slofjes van je kleintje ook waren, als ze beginnen te lopen is het belangrijk dat je ondersteunende schoenen aanschaft. Deze schoenen zijn onder andere belangrijk zodat ze in de juiste houding gaan lopen en daar kunnen ze wel wat ondersteuning bij gebruiken.

  Ga naar een degelijke (schoenen)winkel en vraag om advies. Het is belangrijk dat de maat klopt. Ook moet de zool niet te hard, maar ook niet te zacht zijn.

  Babyology

  Reageer op artikel:
  Zijn de eerste stapjes van je kleintje gezet? 2 dingen om niet te vergeten
  Sluiten