Redactie
Redactie Opvoeden 4 sep 2019

Goede tips voor als jouw kinderen slechte eters zijn

Elke avond weer sta je vol goede moed in de keuken om een lekker én gezond gerecht te maken. Binnen no time zie je dat jouw kinderen het bord voor zich uitschuiven of met veel moeite een paar hapjes nemen. Het is erg frustrerend als jouw kinderen slechte eters zijn. Op deze manier maak je eten voor kinderen die weinig lusten weer leuk.

Eten wat de pot schaft of toch niet?

Vroeger moest je gewoon eten wat er werd klaargemaakt dat zou nog steeds wel lekker makkelijk zijn. Het enige wat jij op dit moment wil, is dat je kinderen gezonde dingen gaan eten en dat jij gaat begrijpen waarom ze iets niet lekker vinden. Praat met je kids en kom erachter waarom ze het vies vinden, maar leg ook uit waarom het goed voor ze is en het belangrijk is dat ze wél goed eten.

Maak samen een weekmenu

Wanneer je kinderen groot genoeg zijn om het een en ander te snappen over eten dan is het leuk om samen een weekmenu te maken om er zeker van te zijn dat ze iets binnen krijgen wat gezond en lekker is. Ga samen naar de supermarkt en laat je kinderen alle ingrediënten in het mandje of karretje leggen.

Assistenten in de keuken

Nadat jullie samen hebben uitgekozen wat jullie de komende dagen gaan eten is het ook nog leuk om de kinderen bij het hele kookproces te betrekken. Hoe klein ze ook zijn. Laat ze de groente wassen, kruiden in de pan doen of wanneer het lukt wat groente te snijden. Ze zullen op deze manier zelf het idee hebben dat ze het hebben klaargemaakt en dan eten ze het ook eerder, let maar op.

Spaarkaart maken

Is het nog lang niet hun verjaardag, maar zeuren ze al weken over dat ene spelletje of pop? Laat ze dan zelf een spaarkaart maken (in eerste instantie voor twee weken en later voor bijvoorbeeld een maand) waarbij ze elke keer een sticker krijgen wanneer ze goed hebben gegeten. Wanneer ze een cadeau ontvangen zullen ze echt trots op zichzelf zijn en jij als moeder zijnde natuurlijk ook, want: ze eten.

Dit artikel is geschreven door Vera Guldemeester.

Laatste reactie
0 reacties totaal
Nog geen reacties
Praat mee op het forum
Reageer op artikel:
Goede tips voor als jouw kinderen slechte eters zijn
Sluiten