Redactie
Redactie Lifestyle 8 jun 2018

EHBO kit voor mama’s

De realiteit… Soms is het gewoon even op. Je energie, je vitaliteit, je lust, je zorg, kortom je zit er even doorheen. Er zijn momenten dat het allemaal even niet lukt zoals je het graag zou willen. De dingen zijn inspiratieloos, de kus krijg jij niet, de kinderen willen allemaal tijd, aandacht of iets van jou en je hebt niets meer te geven… Het is op!

Maar er is hoop! Als het allemaal even niet werkt, helpt je persoonlijke EHBO kit je er doorheen. Jouw Persoonlijke EHBO kit bevat tips, trucs maar vooral tools om jou instant lekker in je vel te krijgen of gewoon jezelf toestemming te geven dat het op is en dat dat ook oké is.

Hoe werkt het zo’n EHBO kit?

We kennen allemaal momenten dat we er door heen zitten, toch? Soms is er de gelegenheid om even af te stemmen op jezelf. Even te voelen of je niet te hard aan het werk bent, of alles wel goed met je gaat. Dit is een perfecte manier om te ervaren hoe jij je voelt. Soms is die gelegenheid er niet en moet je door te gaan om dat de omgeving dat van je vraagt. In dat geval is het handig om te weten wat je inspireert, wat je even die boost geeft zodat je ook door kunt gaan, maar dan wel op een prettige manier. Dat is het moment dat het tijd is voor je Persoonlijke EHBO kit, zodat je jezelf kunt coachen.

Jouw persoonlijke EHBO kit

  • Wat zit er in jouw kit?
  • Waar word je blij van?
  • Wat inspireert je?
  • Waarvan krijg jij nog het gevoel van ‘Zucht, zo dat was even lekker.’
  • Waar ontspan je van?
  • Waar word je vrolijk van?
  • Wat geeft je een goed gevoel?
  • Wat geeft je voldoening?
  • Maar vooral wat geeft je even rust, zodat je een moment voor jezelf hebt om even te voelen hoe het met je gaat?

Mijn EHBO kit

Dit is mijn (Barbara Benet) ultieme EHBO kit. Moeiteloos inzetbaar voor vele momenten in mijn leven.

1. Chocolade
Het is mijn ultieme “ik doe heel even niet mee, zit op een eiland” momentje. Het werkt instant voor me. Chocolade in mijn mond is alsof het geluid om mij heen wegvalt. In de hectiek van het moment vind ik heel even rust.

2. Inspiratie
Ik houd ervan om me te omringen met die dingen die me raken. Zoals bijvoorbeeld een mooie parfum, er even aan ruiken maakt dat mijn focus kan zetten op iets anders dan al die dingen waar ik aan moet/wil of even niet kan voldoen. Maar inspiratie zit ook in boeken, rolmodellen, inspiratiefilmpjes en zelfs het lachen om een mop en met vriendinnen zijn!

3. Buitenlucht
Even eruit doet wonderen bij mij. Even wandelen. De focus naar binnen, frisse lucht, desnoods neem ik iedereen mee als het ‘moet’. Ik kom er altijd weer ‘als vers’ van terug.

4. Dansen
Ik zet mijn favoriete nummer op en dans door de kamer. Gek, spingend, meezingend, even alles eruit… Soms voelt het even raar als ik het doe, maar daarna lach ik om mezelf. Het bruist daarna.

5. Bewust
Echte dingen gaan niet weg door chocolade, inspiratie, buitenlucht en dansen. Echte dingen die spelen krijgen tijd, aandacht en ruimte. Daardoor kunnen ze pas echt veranderen.

De essentie van een EHBO kit

Een EHBO kit is jouw ultieme mix van hoe je uit de sleur van alledag kan komen, als je energie aan het einde van zijn latijn is gekomen. In je EHBO kit zet je dingen waar je rustig van wordt èn waar je energie van krijgt. Want als je energie op is, wil je niet altijd dansen of iets druks doen. Wees bewust door de dag heen wat jou helpt en ondersteunt, rustig maakt of inspireert. Schrijf het op. Zo maak je jouw persoonlijke EHBO kit. Het is leuk en je hebt het direct bij de hand als je wat minder lekker in je vel zit en je energie op is.

Door Barbara Benet.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
EHBO kit voor mama’s
Sluiten