Redactie
Redactie Gezin 7 jun 2018

Enig kind: 9 vervelende opmerkingen

Uit menig onderzoek blijkt dat enig kinderen waarschijnlijk net zo gelukkig, gezond en goed aangepast zijn als hun leeftijdsgenoten mét broers en zussen. Toch horen ouders van een enig kind vaak de meest gekke opmerkingen. Ben jij ouder van een enig kind dan komen deze opmerkingen je vast bekend voor.

En ook al zijn ze vast niet vervelend bedoeld, zo komt het wel vaak over…

1. “Hij is vast eenzaam”

Er is natuurlijk een groot verschil tussen alleen zijn en eenzaam zijn. Want zonder broertje of zusje hoef je je echt niet altijd eenzaam te voelen. Juist doordat enig kinderen zich vaak alleen moeten vermaken, verzinnen deze kinderen de leukste spelletjes en activiteiten en bouwen ze de mooiste creaties met hun lego, barbies of playmobil. 

2. “Je hebt het vast makkelijk met maar 1 kind in huis”

Ja, rustiger is het waarschijnlijk wel. Met 1 kind in huis hoef je geen scheidrechter te spelen tussen ruziënde broertjes en zusjes, hoef je maar 1 keer al die kilo's luiers te verschonen en hoef je niet te racen naar 1001 sportclubjes. Maar of het makkelijk is? Nee, niet voor iedereen want wie zegt dat alle ouders met 1 kind niet een groter gezin hadden gewild? 

3. “Je bent pas een 'echt' gezin als je meer dan 1 kind hebt”

Deze opmerking is wel heel piijnlijk. Want gaat het er niet om dat je als ouder je kind liefde geeft en een gelukkig leven biedt? En ook ouders met 1 kind geven hun kind evenveel liefde als ouders met meerdere kinderen. Dus wat de meerwaarde is van deze opmerking?

4. “Enig kinderen worden altijd verwend”

Euh…dat heb je als ouder zelf in de hand, toch?

5. “Best egoïstisch dat jullie maar 1 kind hebben”

Een pijnlijke opmerking want waar sommige ouders bewust kiezen voor 1 kind, zijn er natuurlijk ook nog de ouders die wel meerdere kinderen hadden gewild, maar bij wie het niet is gelukt. 

6. “Dat verklaart waarom je kind zo verlegen is”

Of je kind verlegen of introvert is, zijn eigenschappen die meer in het karakter zitten dan eigenschappen die een kind krijgt door de grootte van het gezin.

7. “Ze gedraagt zich niet als een enig kind”

Want een enig kind gedraagt zich als….?

8. “Wanneer komt nummer 2?”

Nog een opmerking in de categorie pijnlijk…want of je hier vrijwillig voor kiest of niet, dat gaat natuurlijk niemand iets aan.

9. “Volgens mij heeft je kind echt behoefte aan een speelmaatje”

Yep, welk kind niet? Gelukkkig zijn er genoeg vriendjes op school, in de buurt of op bijvoorbeeld de sportclub.

Bron:parents.com

Reageer op artikel:
Enig kind: 9 vervelende opmerkingen
Sluiten