Redactie
Redactie Algemeen 7 jun 2018

Polls, stellingen & discussies

Leg jij ook vaak een dekentje over de kinderwagen tegen de zon? Niet meer doen, zeggen experts. Het kan namelijk ernstige gevolgen hebben voor je baby. 

Experts waarschuwen ouders dat zelfs de dunste dekentjes al levensgevaarlijk kunnen zijn. Door de intense hitte kunnen baby's een beroerte krijgen of zelfs overlijden aan wiegendood. “Kinderen moeten genoeg frisse lucht krijgen”, zegt forensisch expert en onderzoeker Torleiv Ole Rognum.

Ademhalingsproblemen

“Het kan extreem heet worden binnenin de kinderwagen. De warme lucht blijft in de wagen hangen. De lichaamstemperatuur van de baby stijgt mee en kan hij niet meer goed ademen. Bovendien is het moeilijk om je kind in de gaten te houden, terwijl er een dekentje over de wagen ligt.” Baby's zijn daarnaast nog niet in staat om hun eigen lichaamstemperatuur te reguleren, waardoor de kans op oververhitting toeneemt. In het Verenigd Koninkrijk overlijden jaarlijks bijna driehonderd baby's door oververhitting

Binnen 20 minuten naar 37 graden

In een kinderwagen die is afgedekt met een dekentje en in de zon staat, loopt de temperatuur in nog geen twintig minuten op tot maar liefst 37 graden.  

Reageer op artikel:
Polls, stellingen & discussies
Sluiten