Redactie
Redactie Shoppen 7 jun 2018

Zwanger & fashionably fit!

Een stevige wandeling naar de winkel is de ideale manier om te beginnen met sporten tijdens je zwangerschap. Een heel goed excuus om een goede – en trendy – uitrusting te shoppen! Wat is de perfecte sportuitrusting? Wij zochten het voor je uit!

Hoewel je in het buitenland – vooral in de Verenigde Staten – keuze te over hebt aan tennis-, yoga- en zelfs golf-positiemode, is er in Nederland nog weinig speciale zwangerschapssportmode op de markt. Maar met een aantal basics kom je al een heel eind.

Top

Een XXL T-shirt is zo'n prima basis. Sommige sportshirts hebben al een ingenaaide BH. Zo niet, dan is goede, stevige (zwangerschaps)lingerie zeker nodig. Denk ook aan een buikondersteunende slip!

Bottom

Een joggingbroek met een elastische band, of een stretch positiebroek, kun je bij vrijwel iedere sport dragen. Als je niet bang bent om je benen te showen kan dat natuurlijk ook een positieshort zijn. De tailleband zit onder of boven je buik. Let op: je sportbroek (en shirt) mogen niet knellen, maar zeker ook (om schuren te voorkomen) niet te groot zijn.

Schoenen

Zwanger of niet, bij sporten is goed schoeisel essentieel. Laat je daarom uitgebreid adviseren bij een speciaalzaak. Koop je sportschoenen aan het begin van je zwangerschap? Overweeg dan om een (half) maatje groter aan te schaffen. Niet alleen zullen je voeten gedurende je zwangerschap vermoedelijk wat opzwellen, ook het dragen van een extra paar sokken dempt het extra gewicht dat je bij je draagt.

Zwemmen

Gelukkig is er – zeker met de zomer op komst – in Nederland een redelijk ruime keuze in badmode voor de zwangere vrouw. Behalve praktisch, zijn deze badpakken, bikini's en tanktini's, ook heel modieus.

Shoppinglist

Koploper op het gebied van positiesportkleding is het Amerikaanse Fit Maternity. Volgens hen moet iedere sportieve zwangere dit in haar kast hebben hangen:

  • 1 short
  • 1 joggingbroek/legging
  • 1 shirt/tanktop
  • 1 badpak
  • 2 sportbeha's
Reageer op artikel:
Zwanger & fashionably fit!
Sluiten