Redactie
Redactie Do's & don'ts 7 juni 2018

Feel good! 5 voordelen van je zwangerschap

Als je zwanger bent, mag je niet zomaar alles eten, drinken en doen. Gelukkig is dit niet alleen voor je baby gezond, maar ook voor jou. Bekijk alle 5 voordelen op een rij en voel je goed! 

1) Dag brakheid, hallo fit lijf!  

Lust je graag een paar wijntjes? Nu je zwanger bent, is het goed om zo min mogelijk alcohol te drinken. Maar dat hoeft helemaal niet vervelend te zijn. Als je geen alcohol drinkt, is de kans namelijk groot dat je ’s nachts beter slaapt. Je hebt geen last van een kater, waardoor je de dag na een feestje fitter bent. Ook droogt je huid minder uit, je krijgt geen ontsierende rode adertjes in je gezicht en je krijgt geen overbodige calorieën binnen. 

2) Vaarwel sigaret

Je hele lichaam is blij als je stopt met roken. Je bent minder kortademig, je staat niet meer hijgend boven aan een trap. Ook je huid en haren glanzen meer en je stem klinkt natuurlijker. Ook zijn hoestbuien, nare luchtjes en een verhoogde kans op longkanker verleden tijd. En wat dacht je van al dat geld dat je ermee bespaart? Een goede reden om wat leuke extra babyspullen te kopen! 

Tip:rokenvoordelen

3) Niet teveel cafeïne = geen vermoeidheid

Tijdens je zwangerschap kun je beter ook niet teveel cafeïne binnenkrijgen. En dat is alleen maar goed voor jezelf. Want zonder al die bakken koffie en thee ben je niet meer zo moe. Cafeïne is namelijk voor even een oppepper, maar al snel raakt het uitgewerkt en verlang je naar meer.  Zonder cafeïne heb je ook minder last van stress of een te hoog cholesterol. En je hart- en bloedvaten worden minder snel aangetast. 

4) Op dieet… wat is dat?

Sonja Bakker en haar collega’s mogen eindelijk de deur uit! Je was vast altijd bezig met je gewicht. Maar deze gewoonte mag je nu lekker laten varen tijdens je zwangerschap. Natuurlijk is het goed om op gezonde voeding te letten en ook bewegen is belangrijk. Maar op een houtje bijten en met een hongerige maag gaan slapen, is er niet meer bij.

Tip: Hoeveel zwangerschapskilo’s kun je verwachten tijdens de zwangerschap? Bekijk wat je gemiddeld aankomt.   

5) Buit je zwangerschap uit! 

Heb je even geen puf om schoon te maken of te stofzuigen en op te ruimen? Voel je niet schuldig! Je kunt nou eenmaal niet alles meer doen met een dikke buik. Dus een goede reden om eens heerlijk relaxed aan te doen. Geniet van een goed boek of van een heerlijk bad. En laat je partner die zware boodschappen maar halen. 

Laatste reactie
0 reacties totaal
Nog geen reacties
Praat mee op het forum
Reageer op artikel:
Feel good! 5 voordelen van je zwangerschap
Sluiten