Redactie
Redactie Beauty 6 jun 2018

Feiten & fabels: cellulite

Maar liefst negen op de tien vrouwen heeft er last van… cellulite. Cellulite, of ook wel sinaasappelhuid, is een verkleving en zwelling van de structuur die onder je huid zit. Maar hebben nu juist dikke vrouwen hier last van? En wat zijn de boosdoeners van cellulite? Lees hier de feiten en fabels. 

5 Fabels

1) Alleen dikke vrouwen hebben last van cellulite.
Het is een fabel dat je alleen last van cellulite hebt als je wat dikker bent. Het maakt namelijk niet uit of je stevig bent of heel slank. Het is wel zo dat cellulite op de dijen beter zichtbaar is als je wat dikker bent.

2) Anti-cellulite créme helpt.
Helaas kun je cellulite niet verminderen of laten verdwijnen met speciale crémes die er voor op de markt zijn. De smeerseltjes zouden het vet onder de huis afbreken. Het effect van deze middelen is echter nooit wetenschappelijk bewezen. Het masseren van de huid heeft wel een positief effect, omdat je hiermee de doorbloeding stimuleert.

3) Je voorkomt cellulite met sporten.
Als je sport, verminder je je vetpercentage, zorg je voor een betere bloedcirculatie en opbouw van spieren. Dit heeft een positief effect op cellulite.  Maar hiermee verdwijnt je cellulite helaas niet. Genetische factoren en hormonen mee spelen ook een grote rol.

4) Water lost cellulite op.
Water voert afvalstoffen af en zorgt voor een toevoer van goede stoffen die onze cellen nodig hebben. Hierdoor kan je huid er beter uit gaan zien. Helaas lost het je cellulite niet op.

5) Ga lijnen tegen de cellulite.
Lijnen helpt niet tegen cellulite. Het is wel zo dat hoe meer je vetcellen gevuld zijn met vet, hoe meer zichtbaar de bobbeltjes zijn. Dus gezond eten en bewegen is hier ook weer de remedie.

5 Feiten

1) Cellulite is geen cellulites.
Vaak hebben mensen het over cellulites in plaats van cellulite. Cellulites is echter iets anders dan cellulite. Cellulites is namelijk een ontsteking van het onderhuidse bindweefsel. Bij cellulite is er geen sprake van ontsteking.

2) Als je ouder wordt, zie je het beter.
Hoe ouder je wordt, hoe meer de dikte en kracht van het bindweefsel afneemt. Je huid verliest aan stevigheid. Hierdoor wordt de cellulite ook beter zichtbaar.

3) Cellulite ontstaat door verdikte vetcellen.
Cellulite is een verkleving en zwelling van de onderhuidse bindweefselstructuur, de structuur die onder de huid zit. De vetcellen worden dikker door vocht, giftige stoffen in de omgeving of door verkeerde voeding. Hierdoor wordt cellulite steeds meer zichtbaar.

4) Boosdoeners van cellulite
Een combinatie van factoren zorgt er voor dat je last heeft van cellulite. Boosdoeners zijn: genetische aanleg, te weinig beweging, cafeïne, (dierlijk) vet, geraffineerde voedingsproducten zoals suiker, veel zout, nicotine, te weinig water, anti-conceptiepil.

5) Massage helpt tegen cellulite
Massages door een masseur helpen tegen cellulite. Speciale anti-cellulite massage bieden goede resultaten. Helaas moet je deze blijven herhalen omdat het effect tijdelijk is. Jezelf masseren helpt ook, maar je kunt minder kracht zetten dan een masseuse of met een toestel. Je moet dit dan wel iedere dag herhalen.

Reageer op artikel:
Feiten & fabels: cellulite
Sluiten