Redactie
Redactie Lifestyle 6 jun 2018

Feiten & fabels: de grote schoonmaak

Hij bestaat nog steeds, de grote voorjaarsschoonmaak. Veel Nederlanders zetten het huis op z’n kop om de winter weg te stoffen en de lente te verwelkomen. Maar hoe krijg je streeploze ramen en waarom gooi je cola in de wc?

Fabels

1) Vaatdoekje
Even lekker met een doekje over de aanrecht. Realiseer je wel dat het vaatdoekje één van de grootste bacteriebronnen is. Na een dag bevat een doekje zo'n 3,2 miljard bacteriën. Dat is ruim 400.000 keer meer dan een wc-bril!

Tip! Deze 10 huishoudelijke items moet je echt wat vaker te vervangen!

2)  Baby in huis
Met een baby in huis moet je huis super schoon zijn. Je moet van de vloer kunnen eten. Dat is een fabel. Natuurlijk is een schoon huis fijn voor je kindje, maar je huis hoeft echt niet schoner te zijn dan normaal.

3)  Vochtige doekjes
Kant en klare hygiënische doekjes zijn handig, maar slechter voor het milieu. Toch moet je ook vezeldoekjes wassen en dat kost ook energie.

4) Schoon huis, niet ziek
Hoe schoon je huis ook is, je voorkomt er niet mee dat je niet ziek wordt. Wel is het zo dat bijvoorbeeld een vieze keuken eerder kan zorgen voor voedselvergiftiging.

Tip! Zo geef je het immunssysteem vou jou en je kind een extra boost!

5) Allergieën
We komen steeds minder vaak in aanraking met vuil. Vooral als je huis brandschoon is en je constant je handen wast, kan onze weerstand niet veel hebben. Toch is deze theorie nog niet voor de volle honderd procent bewezen.

Feiten

1) Grote schoonmaak
In de lente houden nog steeds 2,3 miljoen Nederlanders de grote schoonmaak. Vooral de jongere gezinnen tot 35 jaar zijn heel actief in uitgebreid vegen, kloppen, uitsoppen, uitsorteren en weggooien.

Tip! Met deze 25 handige schoonmaaktips is je huis zo weer op orde!

2) Streeploze ramen
Ramen lappen zonder strepen? Doe een gepelde ui in vier stukken in je emmer. Doe er geen ander schoonmaakmiddel bij en je ramen worden streeploos schoon!

3) Cola als schoonmaakmiddel
Erger je je aan kalkaanslag in de wc-pot? Schenk er dan een fles cola in leeg langs de randen en laat dit intrekken. Hierna is je kalkaanslag verdwenen!

4) Kauwgom en pindakaas
 Zit er kauwgom in je vloerbedekking of kleding. Smeer er pindakaas op en laat het eventjes intrekken. Spoel daarna de boel schoon en de kauwgom is foetsie.

5) Frisse lucht
Je huis ventileren is erg belangrijk. Frisse lucht is namelijk erg belangrijk voor jezelf, huisdieren, planten en de geur in je huis. Een kwartiertje een raam open is geen ventileren. Zorg voor een constante toevoer van verse lucht.

Tip! Babyshampoo ruikt lekker en is natuurlijk uitermate geschikt om de haren van je baby mee te wassen. Maar wist je dat je babyshampoo voor nog veel meer dingen kunt gebruiken?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Feiten & fabels: de grote schoonmaak
Sluiten