Redactie
Redactie Mama 6 jun 2018

Feiten & fabels: seks als je (bijna) mama bent

Over seks praat je niet zomaar met de buurvrouw. Soms praat je er niet eens (genoeg) over met je partner. Misschien heb je door deze feiten en fabels een leuke aanleiding. Want wist je dat seks moet? En borstvoeding geen anticonceptie is?

Fabels over seks

1. Iedereen heeft meer seks dan ik

Echt niet iedereen vrijt iedere avond of vier keer in de week. Uit recent onderzoek blijkt dat de meeste mensen op ongeveer één keer seks per week uitkomen. En wat maakt het uit als jij minder of juist meer zin hebt?

2. Vagina niet smal genoeg

Iedere gezonde vagina is nauw genoeg om een man te bevredigen. Ook na de bevalling! Je vagina omsluit namelijk bijna alles dat naar binnen komt, zoals een tampon, vinger of penis.

3) Seks doet je baby pijn

Je kunt je baby niet beschadigen door seks te hebben. De baby zit helemaal veilig in de baarmoeder, niemand die daar bij komt. Je moet met een dikke buik misschien wel wat creatiever worden in bed.

4) Een orgasme wekt weeën op

Je kunt geen weeën opwekken met een orgasme. Als je op het punt om te bevallen, dan kan een orgasme stimulerend werken, doordat de baarmoeder samentrekt. Maar een orgasme kan geen weeën opwekken als je kindje nog lang niet geboren hoeft te worden.

5) Borstvoeding is de perfecte anticonceptie

Ook als je borstvoeding geeft, kun je zwanger worden. De kans is alleen wel iets kleiner. Lactatie, de afscheiding van melk uit de borstklieren, zorgt voor onderdrukking van de ovulatie. En dat zorgt weer voor een beetje bescherming tegen een nieuwe zwangerschap.

Feiten over seks

1. Meer zin in seks

Voor iedereen is zin in seks anders. Maar door de hormonen en een beter doorbloeden vagina kun je tijdens de zwangerschap juist meer zin hebben in seks. Sommige vrouwen krijgen pas hun eerste orgasme tijdens hun zwangerschap!

2. Seks moet

Seksen moet, omdat we er vrolijk van worden, ondertussen onze conditie verbeteren en er komt een fijn magisch stofje vrij. Daarnaast slaap je beter, heb je minder stress en jij en je partner krijgen een intensere band.

3. 106 keer seks

Volgens het jaarlijkse Durex Seks-onderzoek hebben vrouwen in Nederland gemiddeld 106 keer seks per jaar. Dat komt neer ongeveer twee keer per week. Mannen in Nederland hebben vijf keer minder seks per jaar.

4. Getrainde bekkenbodemspieren voor intenser orgasme

Als je een orgasme hebt, trekken je bekkenbodemspieren zich een aantal keren ritmisch samen. Dit zorgt voor dat fijne gevoel. Als je deze spieren traint, kan de seks nog lekkerder en je orgasmen intenser worden.

5. Je valt af met seksen

Met een stevig potje seks verbrand je zo’n 100 tot 200 calorieën. Als je drie keer per week tussen de lakens duikt, verbrand je toch maar mooi 600 calorieën, zonder te sporten!

Reageer op artikel:
Feiten & fabels: seks als je (bijna) mama bent
Sluiten