Redactie
Redactie Mama 6 jun 2018

Feiten & fabels: seks

Wist je dat vrouwen vaker met de baas in bed duiken voor een promotie? En dat hoofdpijn als smoes geen goed excuus is, omdat seks dit juist verhelpt? En mannen gaan helemaal niet vaker vreemd dan vrouwen…

Fabels

1) Van oesters word je opgewonden
Vaak wordt gedacht dat exclusief eten als oesters, kaviaar en champagne een lustopwekkende werking hebben. Dit is alleen nooit bewezen. Waarschijnlijk zorgt het idee dat je iets bijzonders eet en de alcohol voor een gelukzalig en opgewonden gevoel.

2) Hoofdpijn is gewoon een smoes
Heb je ‘weer eens’ hoofdpijn? Een potje seks kan juist helpen! Door de opwinding komt er endorfine en noradrenaline vrij. Dit zorgt voor een fijn gevoel en werk als een pijnstiller. Seks werkt zelfs net zo effectief als twee paracetamolletjes!

3) Alcohol als lustopwekker
Ook al zorgt alcohol dat je je vrijer voelt, op het gebied van seksuele prestaties werkt het eerder tegen dan mee. Het laat remmingen varen, maar maakt het bereiken van een orgasme moeilijker. Dus om een avondje samen fijn te laten eindigen: niet te veel champagne!

4) Mannen gaan vaker vreemd  
Mannen hebben de stempel vaker vreemd te gaan, maar niets is minder waar! Maar liefst 27 procent van de vrouwen tussen de 20 en 45 jaar gaan vreemd. Tegenover 25 procent van de mannen. Maar pas op: mannen hebben hun vreemdgaande partner wel eerder door.

5) Hij heeft altijd zin
Mannen kunnen, net als vrouwen, best wel eens geen zin hebben. Dat betekent niet direct dat hij jou niet meer leuk en aantrekkelijk vindt. Mannen denken wel vaker aan seks, zo’n 150 keer per dag. En dat terwijl vrouwen er slechts 34 keer per dag aan denken.

Feiten

1) Mannen worden wild van rood  
Wil jij een man verleiden? Hul je dan in het rood! Mannen worden aangetrokken door deze kleur en vinden je meteen seksueel aantrekkelijk. 

2) Chocolade is als Aphrodisia 
In chocolade zitten allerlei stofjes, zoals cafeïne, theobromine en fenylethylamine, die lustopwekkend werken. Vooral bittere chocolade doet het goed. Het laatste stofje zit trouwens ook in rode wijn.

3) Seks is topsport
Seks is sporten tussen de lakens. Met een potje seks verbrand je al gauw zo’n 150 calorieën per half uur. En je traint tegelijk je buikspieren!

4) 'Size doesn't matter'
De vaginale zenuwuiteinden bevinden zich voornamelijk in het begin van de vagina. Dus het maakt niet uit of je partner een grote of een kleine penis heeft. Het gevoel zit aan het begin.

5) Vrouwen seksen zich vaker naar de top
Vrouwen hebben veel vaker seks op het werk dan mannen. Van de vrouwen doet 20 procent het wel eens op het werk, waarvan de helft het doet met de baas. Voor mannen hoeft dit niet zo nodig, slechts 12 procent heeft wel eens seks op het werk.

Reageer op artikel:
Feiten & fabels: seks
Sluiten