Redactie
Redactie Baby 7 jun 2018

Fit met je kind

Je krijgt jezelf niet naar de fitness gesleept en een lesje aerobic is ook zo saai. Daarom schiet het noodzakelijke bewegen er vaak bij in. Jammer want het is gezond voor je en je blijft in shape. Maak er daarom iets leuks van samen met je baby!

Dansen met je baby

Wat is er nu leuker dan dansen op een zomers salsamuziekje met je baby in je armen? Dansen met je baby is een fijne manier om te swingen met je heupen en ondertussen lol te hebben met je baby. Je krijgt er conditie van, traint al je spieren en ontmoet ondertussen ook nog andere mama’s. Check de site van Chachababies in Amsterdam of lees hier meer over ‘Mama danst’.

Zwemmen met je baby

Zitten je heupen niet zo los of houd je gewoon niet zo van dansen? Dan is babyzwemmen misschien iets voor jou. Babyzwemmen kan vaak al met kinderen vanaf zes weken. Het is vooral de bedoeling om je kind aan het water te leren wennen, dus nog geen echte zwemles. Hij leert vrij bewegen, spetteren, drijven en gaat samen met mama kopje onder. Ondertussen beweegt mama ook lekker mee! De meeste zwembaden hebben wel een uurtje babyzwemmen onder professionele begeleiding. Loop daarom eens binnen bij een zwembad bij jou in de buurt.

Hardlopen met je baby 

Zin in iets hippers? Haal dan de buggy uit de kast, zet je kind erin en ga lekker joggen. Vooral in de zomer is joggen in het park met je buggy fijn. Het kost niets en jij en je kind zijn samen lekker buiten. Naast joggen kun je natuurlijk skaten achter je buggy. Buggyrunning kan natuurlijk ook met je eigen buggy, maar wil je het professioneel aanpakken kijk dan eens voor een echte ‘Baby jogger’.

Yoga met je baby

Vaak is de balans in je leven ver te zoeken. Daarom is het belangrijk om af en toe tijd te nemen voor jezelf. Wat dacht je van yoga samen met je baby? Naast innerlijke rust en ontspanning is het de ideale manier om te communiceren met je kind. En je baby geniet ook zeker mee!

Spelen met je baby

Heb je eigenlijk helemaal geen zin om je in een sportpak te hijsen? Maar wil je toch lekker bewegen? Verzin dan allemaal leuke spelletjes voor jou en je kind. Wat dacht je van tikkertje in de tuin? Je kind paardje laten rijden op je rug? Jullie hebben samen pret en je half uurtje bewegen voor de dag heb je er weer opzitten. Stap voor kleine boodschapjes ook op de fiets voor wat extra beweging.

Reageer op artikel:
Fit met je kind
Sluiten