Redactie
Redactie Gezin nieuws 12 jul 2018

Fotografe zet vaders op een gewéldige wijze in het zonnetje

Vaders en opvoeden, ze hebben daar een eigen handleiding voor gemaakt. Maar hun unieke manier van opvoeden zorgt voor prachtige momenten. De Amerikaanse fotografe en zelf ook moeder Giedre Gomes heeft dit proberen vast te leggen in haar fotoserie over het vaderschap.

Giedre besloot vaders in de schijnwerpers te zetten door middel van een wel heel speciale fotoserie. Ze geeft je namelijk een kijkje in het doodgewone leven van doorsnee vaders.

Van een vader omringd door zijn vier jonge kinderen als zijn make-up wordt gedaan, tot een vader die zijn zoontje een extra zetje geeft tijdens een potje basketbal. De foto’s geven een mooie kijkje op de realiteit en de liefde spat van je scherm.

Wat leuk is om te weten, alle foto’s zijn niet in scène gezet. Alles wat je ziet is echt. Tot aan die vuile luier in hun handen toe.

Gevalletje multitasken, wie zegt dat alleen moeders dit kunnen?

Moeders doet haar make-up het liefste zelf, dus haar gezicht is heilig. Maar, deze vader laat er geen gras over groeien en laat zich opmaken door zijn kroost.

Voetbal is vanavond op tv, maar vaderlief moet op de kinderen passen. Geen enkel probleem!

Giedre vond het in haar fotoserie ook belangrijk om een divers groepje vaders vast te leggen: “Er zijn zóveel geweldige adoptie- en stiefvaders. Je hoeft niemands biologische vader te zijn om een geweldige vader te zijn.”

Er zijn dan ook verschillende soorten vaders op de kiek gezet. Bijvoorbeeld vaders met een verschillende afkomst en een homopaar dat samen een klein meisje heeft. Iedere vader is op zijn eigen manier een top papa!

Maar, ze hebben allemaal één ding gemeen: ze houden meer van hun kinderen dan hun leven lief is. Het vaderschap is hen het meest dierbaar.

Bron: Babble // Giedre Gomes

Reageer op artikel:
Fotografe zet vaders op een gewéldige wijze in het zonnetje
Sluiten