Redactie
Redactie Nieuws & Zo 8 jun 2018

Geboorte: Homopaar krijgt drieling met DNA van beiden

De drieling van het homostel Theo en Christo Menelaou draagt het DNA van hun beide vaders. De drieling werd geboren met behulp van een draagmoeder. Beide mannen zijn de biologische vaders van de drie baby's.

Draagmoeder

Nadat het koppel eerst probeerde via adoptie ouders te worden, vond het koppel na een lange zoektocht een geschikte draagmoeder die de baby voor hun wilde dragen. Vervolgens werd het sperma van beide vaders gebruikt om de twee eitjes van de draagmoeder te bevruchten. Tijdens de bevruchting werd één van de eitjes gesplitst, waardoor de ene baby het DNA van de ene vader heeft, en de identieke tweeling het DNA van de andere vader.

Zwangerschap beëindigen

Nadat de artsen hadden ontdekt dat een van de eitjes gesplitst was, adviseerden zij Theo en Christo om de zwangerschap af te breken. De artsen waren namelijk bezorgd over de overlevingskansen van de drieling. Ze stelden de vaders voor om twee baby’s weg te halen, zodat de derde baby meer kans zou hebben om te overleven. Het koppel ging niet akkoord met dit voorstel en besloten de zwangerschap gewoon door te zetten. Na een spannende strijd, is de draagmoeder is uiteindelijk drie weken te vroeg van de drieling bevallen. De drieling woog bij de geboorte amper een kilo en heeft moeten vechten voor hun leven.

Happy family

Inmiddels zijn de kersverse vaders met hun drieling thuis. Hoewel de baby’s nog wel gemonitord worden en één baby een hartoperatie de komende maanden moet ondergaan, is de nieuwe familie heel erg gelukkig.

Bekijk het fimpje van vader Theo waarin hij vertelt hoe ontzettend mooi het is om vader te zijn!

 

Bron: the Telegraph.com

Reageer op artikel:
Geboorte: Homopaar krijgt drieling met DNA van beiden
Sluiten