Eva ten Wolde
Eva ten Wolde Zwanger 12 jan 2021

5 redenen om voor een geboortefotograaf te kiezen

Er zijn steeds meer stellen die de keuze maken om een geboortefotograaf in te schakelen tijdens de bevalling. Een geboortefotograaf is namelijk de uitgelezen persoon om deze bijzondere gebeurtenis op een prachtige manier vast te leggen. Heb je nog twijfels? Dit zijn vijf redenen om wél te kiezen voor een professionele fotoreportage van de geboorte van je kleine.

De meest pure en intieme momenten worden vastgelegd, terwijl je niet eens doorhebt dat de fotograaf aanwezig is. Hoe fijn en mooi is dat?

Dít is waarom je de geboorte van je kind wilt laten vastleggen door een fotograaf

Een hartverwarmende, tastbare herinnering: van de eerste weeën tot de eerste momenten met de nieuwe liefde van je leven.

1. Een geboortefotograaf zorgt voor meer intimiteit

Er zijn veel mensen die bang zijn dat een fotograaf de intieme momenten tussen moeder, partner en kind(eren) in de weg staat. Het tegendeel is juist waar! De fotograaf weet heel goed wanneer er een stapje terug genomen moet worden.

Een geboortefotograaf geeft je partner juist de kans om er meer dan 100% voor jou te zijn. En op deze manier kunnen jullie écht een team vormen. Het is nu mogelijk om jullie volledig op deze waanzinnige gebeurtenis te storten, zonder je druk te maken om het schieten van allerlei plaatjes.

2. De geboorte van je kind is één van de meest bijzondere gebeurtenissen in je leven

De geboorte van je kind is een magisch moment. Of het nu een bevalling in bad, op een ziekenhuisbed of in de operatiekamer is! De wereld verandert op het moment dat je het warme lichaampje op je borst voelt en het zachte hoofdje voorzichtig kust. De overweldigende emoties op dit moment zijn met woorden moeilijk te beschrijven, maar met een prachtige foto wél.

3. Een geboortefotograaf biedt ondersteuning en geruststelling

Elke vrouw verdient het om op dit kwetsbare moment omringd te zijn door mensen die haar kennen, in haar geloven en haar steunen. Eén van die mensen kan bijvoorbeeld naast je partner en/of moeder, ook een geboortefotograaf zijn. De fotograaf is namelijk niet ‘zomaar’ iemand.

Er vindt ruim van te voren een ontmoeting plaats om iedere vraag, wens en verwachting te bespreken. De geboortefotograaf heeft bovendien ontzettend veel ervaring met bevallingen. De aanwezigheid van de fotograaf kan op deze manier een mega vertrouwd gevoel geven.

4. De fotoreportage van de geboorte vormt een prachtig verhaal

Een geboortefotograaf schiet niet zomaar een willekeurig plaatje, maar legt een intiem verhaal vast met de camera. De fotograaf maakt een kunstwerk van het nieuwe leven dat jullie op deze dag wordt gegeven. En dat is het móóiste verhaal dat er is!

De fotoreportage die je uiteindelijk in handen krijgt, biedt ook nog eens de kans om de bevalling vanuit een ander perspectief te bekijken. Dat is heel bijzonder om te zien.

5. Een geboortefotograaf legt dingen vast die jij mist of niet in de gaten hebt

Het komt regelmatig voor dat moeders in zichzelf keren tijdens de bevalling. En het kan hierdoor gebeuren dat je een hoop dingen om je heen niet in de gaten hebt… Als je een mooie fotoreportage van de bevalling hebt, kan je deze momenten opnieuw beleven.

Er worden daarnaast óók momenten vastgelegd die je nooit ziet tijdens de bevalling. Wat dacht je bijvoorbeeld van de trotse familie die vol spanning op de gang staat te wachten?

Lees ook:

Reageer op artikel:
5 redenen om voor een geboortefotograaf te kiezen
Sluiten