Redactie
Redactie Peuter 30 dec 2020

10 gedachten die peuters hebben

Al zijn ze nog zo klein, peuters hebben écht een eigen willetje. Hun gedachten gaan van links naar rechts. En vergeet niet: peuters wil is wet! Wilde hij net nog die ene tuitbeker, nu moet het zijn andere beker zijn. Probeer het maar eens bij te houden.

Peuterlogica, snap jij het?

10 dingen die peuters denken

  1. Wanneer papa zegt dat mama niet thuis is, schreeuw ik zo net zo lang om mama totdat ze vanzelf naar me toe komt… En geloof me, dat kan ik gerust twee uur voldhouden.
  2. Ik wil drinken uit mijn oude tuitbeker, ja precies die ja. Maar hé schenk je nu drinken in mijn oude tuitbeker?! Ik wil drinken uit een gewone rietjesbeker! Oh nee, ik wil toch een liever een glas….
  3. Op het moment dat papa die belangrijke voetbalwedstrijd wil kijken of mama haar favoriete serie wil zien, bedenk ik mij net dat ik  heel graag Dora wil kijken. EN.WEL.NU.
  4. Speelgoed is helemaal niet leuk om mee te spelen. Geef mij maar en stuk karton, een lintje, of wat oude tijdschriften.
  5. Dat koekje op de grond ziet er zo smakelijk uit. Hoe zou het smaken? Weet je wat, ik pak het op en ga het proeven. En als het me niet lukt – lik ik het gewoon op.
  6. Privacy? Dat hebben papa en mama toch helemaal niet nodig. Ik ga lekker mee naar de wc en zit dan het liefst op schoot!
  7. Ook al regent het buiten, ik bepaal wanneer ik wil buitenspelen. Dus geef me mijn laarzen en trek mijn jas aan. Let’s go (om vervolgens om de minuut (met modderlaarzen) binnen te komen melden dat het ‘nat’ is buiten. Goh).
  8. Als er een deur openstaat moet hij dicht. Enne als de deur dicht is, moet ‘ie metéén weer open. Dat snap je toch zelf ook wel!
  9. Dat ik gisteren sperziebonen heb gegeten, betekent nog niet dat ik ze volgende week net zo lekker vind…
  10. Hoe ik laat zien dat ik je leuk vind? Ik smeer m’n snotneus lekker uit over m’n wangen, doe nog wat chocoladepasta in m’n haar en geef je vervolgens een dikke knuffel, terwijl jij net klaar bent om naar je werk te gaan.

Het opvoeden van een peuter:

Reageer op artikel:
10 gedachten die peuters hebben
Sluiten