Redactie
Redactie Mama 7 jun 2018

Gedurfd diner voor twee

Een goed seksleven vraagt om goede voeding met genoeg vitaminen, mineralen, eiwitten en koolhydraten, om de nodige energie te leveren en de seksdrive op peil te houden. Bovendien kan – als je er tenminste rustig de tijd voor neemt – eten een hele sensuele bezigheid zijn. Verras je lief eens met gedurfd diner voor twee!

Behalve dat het voor je partner op zich al fijn is als je verrast wordt met een zelfbereid romantisch diner bij kaarslicht, is het nog opwindender als je overduidelijk laat merken dat je er op een sensuele manier van geniet. Spreid een deken uit op de grond en dek de ‘tafel’ romantisch met kaarsen, rode rozen, maar géén bestek!

Dim het licht – of verlicht de hele ruimte met kaarsen – en zet een (ont)spannend muziekje op. Schenk champagne of een cocktail als aperitief.  Serveer kleine hapjes. Voer je liefste aardbeitjes, perzik of druiven. Van elkaars lichaam eten kan ook heel spannend zijn. Vers fruit op strategische plekjes van jouw of zijn lichaam kunnen erg stimulerend werken. Voorzie een dessert met zo veel mogelijk echte chocolade. Een sensuele massage is een heerlijke afsluiter van een sensueel diner. Pas op! Teveel eten en drinken is slecht voor het libido!

Love food ABC

Amandelen  – Deze noten worden geassocieerd met passie en vruchtbaarheid. De sterke geur wordt door voor vele vrouwen als erotisch bestempeld.
Artisjokken– Deze groenten zouden lichaam en geest opwarmen.
Asperges– Asperges vatten veel vitamine E, een van de belangrijkste stimulerende vitamines voor de sekshormonen. Bovendien is de vorm van de asperge al stimulerend.
Basilicum – Italianen zijn ervan overtuigd dat dit kruid de erectie verstevigt.
Chilipepers– Pepers versnellen de hartslag en stimuleren de doorbloeding. Ze zorgen ook dat het lichaam endorfine aanmaakt, wat je een goed gevoel geeft.
Chocolade – Deze klassieker werkt enkel bij vrouwen.
Gember – Het eten of drinken van gember zou een toename van driftgevoelens veroorzaken, die bovendien een lange tijd aanhouden.
Paddestoelen – Veel paddestoelen bevatten lustopwekkende stoffen en kunnen zo gegeten worden of gedroogd of in een gerecht verwerkt worden.
Perzik – De perzik is een afrodisiacum met stijl, waarvan je niet alleen de vorm, maar ook de sensuele uitstraling vrouwelijk kunt noemen.
Oesters – Deze zeevruchten bevatten veel zink, een mineraal dat nodig is voor de productie van testosteron. Zink zit ook in mager rundvlees, kalkoen, lam, en krab.
Watermeloen – Deze vrucht zou libidoverhogend zijn door de aminozuren die in de meloen zitten

Liefdesrecepten

Chocolade fondue

Pure passie

 • 250 gram chocolade
 • 1 borrelglaasje crème de cacao
 • 1 borrelglaasje cognac of donkere zoete rum
 • Aardbeien, banaan, koekjes etc. etc. 

Breek de chocolade in kleine stukjes en voeg zoveel water toe dat de chocolade net onder staat. Breng zachtjes aan de kook en voeg de drank toe. Laat de saus op laag vuur zachtjes binden. Blijf constant roeren om aanbranden te voorkomen. Giet de chocoladesaus in een kom en serveer heet. 

‘Old fashion’ oysters

Een klassieker

 • 10 oesters
 • 1 citroen
 • tabasco
 • crushed ijs
 • vers gemalen peper

Open de oesters en besprenkel ze met citroensap en een paar druppels tabasco. De oesters bovenop het ijs op een schaal leggen. Peper naar toevoegen.

French Kiss

Een sensuele cocktail

 • 1 eetlepel donkere rum
 • 1 eetlepel crème de cassis
 • 6 eetlepels sinaasappelsap
 • 4 eetlepels cranberry sap
 • 6 eetlepels champagne

Alle ingrediënten mengen en koud serveren. Garneren met een partje sinaasappel of een kers.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Gedurfd diner voor twee
Sluiten