Redactie
Redactie Mama 8 jun 2018

geitenkaassalade met walnoten en rode ui

Na dagen vol met kerstkransjes, gourmetten en oliebollen is het tijd om januari te beginnen met een gezond recept. Deze geitenkaassalade is een topper en maak ik al jaren. Eén van de weinige recepten die ik niet aanpas of mee blijf experimenteren. Hij is gewoon GOED!

Het recept is voor één persoon en een aardig grote hoeveelheid. Ik nuttig hem altijd als diner en probeer in de avond verder niet meer te eten. Lees: met honger de koelkast in te duiken.

Tip! Knapperig gebakken spekjes zijn ook heerlijk bij deze salade!

Wat heb je nodig?

salade

  • 1 grote plak geitenkaas, te vinden bij de verse kaas.
  • 1 zakje gemengde krulsla
  • 1 paprika
  • 1/4 komkommer
  • 7 cherry tomaatjes
  • 1/2 rode ui
  • handje walnoten
  • honing
  • oregano

dressing

  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels balsamicoazijn
  • 1 theelepel grove mosterd
  • 1/2 theelepel honing
  • verse peper

Hoe maak je het?

  • Verwarm de oven voor op 210 graden en doe de plak geitenkaas in een kleine ovenschaal. Je kunt onder de geitenkaas een stukje bakpapier leggen. Leg de cherrytomaten erbij en de walnoten.
  • Doe de sla op een bord en leg hierop de paprika en komkommer. Deze snij ik klein of met een kaasschaaf schaaf ik plakken van de komkommer. Snij de rode ui in halve ringen en verdeel deze ook over de sla.Doe de geitenkaas in de oven voor ongeveer 5-7 minuten. Zeker niet te lang, dan kan hij korrelig worden.
  • Doe alle ingrediënten voor de dressing in een bakje en meng dit goed.
  • Leg de geitenkaas als deze klaar is op de salade. Verdeel wat honing erover en voeg de oregano naar smaak toe.
  • Besprenkel de salade met de dressing en maak eventueel af met wat verse peper.

Eet Smakelijk!

Op zoek naar nog meer lekkere recepten? Hier vind je alle recepten van Manon.

Reageer op artikel:
geitenkaassalade met walnoten en rode ui
Sluiten