Lisa van den Akker
Lisa van den Akker Zwanger 20 nov 2020

Een gender reveal party zonder visite: 7 ideeën om het toch speciaal te maken

Misschien droomde je al van een uitbundige gender reveal party voordat corona er was. Van het moment dat je in het bijzijn van al je familie en vrienden die verrassingstaart kon aansnijden. Of die confettiballon kon doorprikken. Maar ja, toen was er corona en is een ‘party’ dus van de baan. Wil je toch op een bijzondere en persoonlijke manier het geslacht van je baby bekend maken? Wij geven je wat leuke ideeën.

Gender reveal party’s zijn populair in Nederland. Maar nu we niet meer in groepen samen mogen komen, moeten de zwangeren onder ons creatief en inventief zijn om van de gender reveal tijdens corona toch wat meer te maken dan een simpel belletje of appje.

Gender reveal party tijdens corona

Je kunt natuurlijk gewoon een foto of filmpje sturen, maar dan mis je het “live” element en de interactie. Met deze ideeën is dat niet het geval en wordt jouw gender reveal toch een feestje (op afstand).

1. Drive-in

Zoek een grote, rustige, openbare parkeerplaats uit en laat de gasten daar verzamelen in hun auto’s. Markeer eventueel de parkeerplaatsen in een opstelling zodat iedereen jullie goed kan zien. Dit kan bijvoorbeeld een cirkel of vierkant zijn waarbij de neuzen van de auto’s naar binnen wijzen.

Ga zelf in het midden staan, tel af (een box met microfoon is handig), en onthul het geslacht met bijvoorbeeld een rookfakkel.

2. Cupcake delivery

In plaats van één grote gender reveal taart kun je ook kiezen voor allemaal losse gender reveal cupcakes. Bezorg de cupcakes in mooie doosjes bij je dierbaren en laat ze direct een hap nemen om de reactie te kunnen zien.

3. Drive by

Versier je auto (of fiets) helemaal met roze of blauw. Denk aan ballonnen, slingers en bloemen en rij langs iedereen die je het nieuws wil vertellen. Steek jezelf natuurlijk ook in een passend gekleurde outfit.

4. Videobellen

The next best thing als je iets niet in het “echt” tegen iemand kunt zeggen is toch wel videobellen. Voordeel: je kunt iedereen tegelijk het nieuws vertellen. Plan een belmoment in en onthul op een leuke manier (bijvoorbeeld met confetti) het geslacht van de baby.

5. Drive through

Oké, de laatste “drive” dat beloven we, maar deze mag natuurlijk niet ontbreken. Maak voor (of vlakbij) je huis een eigen drive through, natuurlijk uitbundig versierd met alle ballonnen en slingers die je kunt vinden, en trakteer mensen in de drive through op een lekkere snack en een drankje.

6. Eier-roulette

Een leuke manier om iedereen te betrekken bij de onthulling is eier-roulette. Maak gelijke aantallen eieren met een roze en blauwe schil. Kook ze allemaal hard op één ei na, het ongekookte ei moet de kleur hebben van het geslacht van de baby. Bezorg iedereen een ei een dag voor de gender reveal. Organiseer de volgende dag een videocall en laat iedereen één voor één een ei op zijn hoofd kapot slaan tot het zachtgekookte ei aan de beurt is gekomen. En tadaa, het geslacht is bekend.

7. Allemaal tegelijk

Niet zo van de eieren? Je kunt ook iets anders bezorgen de dag voor de gender reveal. Denk aan een confettikanon of een kraskaart. Laat iedereen tijdens het videobellen tegelijkertijd het geslacht onthullen. Succes gegarandeerd!

Lees ook:

Dit kun je als ouder doen om je kind genderneutraal op te voeden

7x gender reveal party’s die op hilarische wijze het geslacht van de baby onthullen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Een gender reveal party zonder visite: 7 ideeën om het toch speciaal te maken
Sluiten