Eva ten Wolde
Eva ten Wolde Zwanger worden 30 nov 2020

Help: hoe vind ik een geschikte vruchtbaarheidsarts?

De wens om een kindje te krijgen is groot, maar het lukt niet om zwanger te raken. Je neemt samen het besluit om naar een vruchtbaarheidsarts te gaan. Maar welke arts is geschikt? Het is belangrijk dat je je prettig voelt bij de specialist, want jullie zullen intieme zaken met elkaar bespreken.

Zó vind je de juiste vruchtbaarheidsarts

Dit is niet ‘zomaar’ een arts, maar ook een mentor, vertrouwenspersoon én het derde wiel in jullie relatie.

1. Vraag om een doorverwijzing

De eerste stap is het probleem aankaarten bij de huisarts. Hij/zij zal je uiteindelijk een doorverwijzing naar het ziekenhuis geven. Heb je mensen in je omgeving die een goede vruchtbaarheidsarts kennen? Dat is fijn! Maar helaas, niet iedereen weet een goede specialist net zo snel te bedenken als een goed restaurant in de buurt…

Beoordelingen van artsen op het internet zijn niet extreem betrouwbaar. Er zijn namelijk niet veel mensen die een review achterlaten. Niet zo vreemd, want het is niet het meest luchtige onderwerp om met vreemden op het internet te delen…

2. Ga op onderzoek uit

Heb je een doorverwijzing gekregen van de huisarts? Neem de website van de specialist eens goed onder de loep. Wat bieden ze precies aan? En is dat waar je naar op zoek bent?

Het zou bijvoorbeeld kunnen dat je graag wilt dat jouw vruchtbaarheidsarts uiteindelijk óók jouw verloskundige is. Dit is zeker mogelijk, maar niet bij iedere specialist. Kortom: bekijk of de arts aan jouw wensen kan voldoen.

3. Wees niet bang om te wisselen

Even in de herhaling, omdat het zó belangrijk is: zoek een dokter waarbij je op je gemak bent. Een vruchtbaarheidstraject is een zware en kwetsbare periode, dus de arts moet jullie op de juiste manier ondersteunen.

Merk je na een tijd dat je, om welke reden dan ook, niet tevreden bent met jouw arts? Dat kan. Het is het beste om op zoek te gaan naar een nieuwe specialist. En ja, dit gaat weer extra tijd kosten, maar de juiste dokter zal je vertrouwen én hoop geven.

Lees ook:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

How to choose the right fertility doctor for you

Reageer op artikel:
Help: hoe vind ik een geschikte vruchtbaarheidsarts?
Sluiten