Sherita Jager
Sherita Jager Zwanger 3 mei 2019

Vertelt je buik iets over het geslacht van de baby?

Oh, wat een ronde buik! Je krijgt zeker een jongetje? De bakerpraatjes zijn nog steeds alom aanwezig, en zwangere vrouwen worden dan ook overgoten met allerlei veronderstellingen. Maar de mythes van de buik zijn, helaas, nergens op gebaseerd.

Bakerpraatjes over de buik

Vaak willen ouders weten of ze een jongen of meisje krijgen. Toch moet je een paar weken wachten voordat het geslacht goed zichtbaar is tijdens de echo. Er zijn verschillende methoden en manieren die claimen te kunnen bepalen of je een jongen of meisje krijgt. Helaas zijn het allemaal bakerpraatjes. Dit zijn de drie bekendste .

Puntbuik is jongen

Draag jij je buik naar voren? Kun je aan de achterkant niet zien dat je zwanger bent? Dan wordt het een jongen. Want jongens maken hun moeder mooier – ja hoor! En als je een meisje krijgt is dat duidelijk te zien, want jouw schoonheid wordt tijdelijk gestolen door jouw kleintje. Hetzelfde zeggen ze over jue haar en huid tijdens de zwangerschap. Als jij een volle bos haar krijgt, en een stralende huid hebt, ben je in verwachting van een jongetje. Dun en vlassig haar, en een onzuivere huid krijg je als je een meisje verwacht.

Alsof we nog niet misselijk genoeg zijn van de hormonen – dit soort praatjes helpen je echt niet! De vorm van je buik ligt voornamelijk aan de lengte van de moeder. Lange vrouwen hebben vaker een puntbuik, en kortere vrouwen een wijde buik. Daarnaast kan een vooruitstekende, of juist wijde buik te maken hebben met je gewicht of de positie van de baby. Als jouw baby dwarsligt, is het logisch dat de buik breder is.

Hoge of lage buik

Hangt jouw buik laag? Dan is het vast een jongen. Als je buik hoog zit is het een meisje. Daar is niets van waar. Vrouwen met uitstekende buikspieren hebben vaak een hogere buik. Als je al een keer eerder zwanger bent geweest, ouder bent of minder fit bent, is de buik vaak lager. Hoe lager de buik, trouwens, hoe zwaarder het is voor je onderrug.

Snelle of langzame groei buik jongen

Als je tijdens de eerste weken al snel een buik krijgt, claimen veel mensen dat het een jongetje is. Als je de eerste weken nog niets kunt zien, krijg je zeker een meisje. De grootte van je buik hangt van veel dingen af. Zo beïnvloed je figuur, je buikspieren, en je vetweefsel de buikgrootte. Maar ook is er een kans dat je buik niet goed te zien is als bijvoorbeeld de placenta vooraan ligt. Aan de andere kant is de buik sneller te zien als dit bijvoorbeeld je tweede zwangerschap is. Een langzaam of snel groeiende buik heeft verder niets te maken met het geslacht.

Sommige vrouwen vinden het heel vervelend als er over de buik wordt gesproken. Anderen vinden het prima. Maar wat de meningen of overtuigingen ook zijn, er valt niets af te lezen aan jouw buik. Het is dus vooral een kwestie van veel geduld, voordat je zeker kunt zijn of je een jongetje of meisje krijgt!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Vertelt je buik iets over het geslacht van de baby?
Sluiten