De voordelen van gastouderopvang

De voordelen van gastouderopvang

Dat de opvang van je kind aardig wat geld kost, hoeven we je niet te vertellen. Aan welke prijzen moet je denken als de bezuinigingen doorgevoerd worden? Volgens 4Kids kan het stukken goedkoper als je gebruik maakt van gastouderopvang. Gastouderopvang kan zelfs een besparing opleveren tot €3000,- per jaar.

Waar komt deze besparing vandaan? "Als je overstapt van een kinderdagverblijf of BSO naar gastouderopvang betaal je alleen de dagen en uren die je afneemt. Het voordeel kan oplopen tot € 3000 per jaar, netto!", aldus 4Kids.

 

Mama en Zo tip: Op de site van 4Kids kun je eenvoudig een vergelijking maken tussen je huidige opvangaanbieder en gastouderopvang via 4Kids. Je ziet hier in één oogopslag wat jouw besparing is. Maak hier je voordeelberekening

 

Gastouderopvang = persoonlijke aandacht
Het grote verschil tussen een kinderdagverblijf en gastouderopvang is persoonlijke aandacht. Omdat een gastouder minder kinderen tegelijkertijd opvangt, kan deze meer persoonlijke aandacht geven aan jouw kind. Met meer persoonlijke aandacht en zorg krijgt je kind de kans om zich optimaal te ontwikkelen. Een gastouder kan snel en goed inspelen op de behoeftes, het karakter, de voorkeuren en de talenten. Op deze manier ontwikkelt je kind zelfvertrouwen en een positief zelfbeeld", aldus 4Kids.

Gastouderopvang = flexibel en geeft rust
Gastouderopvang is flexibeler dan institutionele kinderopvang. Je kunt met jouw eigen gastouder afspraken maken over de begeleiding en dagindeling van jouw kind. Een gastouder heeft ook de mogelijkheid om in te spelen op jouw wensen. Gastouderopvang kent geen openings- en sluitingstijden en geen wachtlijsten. Je hoeft dus niet vanuit je werk naar de opvang te racen. Avond-, nacht- en weekendopvang behoren vaak tot de mogelijkheden. Veel gastouders bieden zelfs de mogelijkheid om jouw kind ook op te vangen als het ziek is. Zo hoef je geen vrije dag op te nemen. Dit alles zorgt voor rust in je gezin en dit betekent weer rust voor jou!

Alle voordelen van gastouderopvang vind je hier!

  

Gastouders zijn professionele opvoeders. Zij beschikken allemaal over een diploma in de zorg en welzijn of pedagogiek en een certificaat Eerste Hulp aan Kinderen.