Chaotische ochtendritueel na mijn zwangerschapsverlof

Nu mijn zwangerschapsverlof erop zit en ik weer aan het werk ben verlopen de ochtenden heel chaotisch. Hoe kan ik dit anders aanpakken?

Geef jezelf de tijd om een nieuwe routine te ontwikkelen. Alles wat een gewoonte is gaat een stuk makkelijker. Wat naast jezelf de tijd geven kan helpen is: ‘Begin met het eind voor ogen’. Zo blijf je in ieder geval rustig en kalm omdat je toch wel weet dat er een moment komt dat het weer gedaan is. Naast dat ‘chaos’ een gevoel in je lijf en hoofd is kun je met praktische tips ook al heel ver komen.

Tips:

  • Een half uur van tevoren je wekker zetten, klinkt veel. Maar zo heb je alle tijd om rustig op te starten en eerst heerlijk voor jezelf te zorgen voordat de hectiek begint.
  • Bedenk welke praktische dingen je zelf kan doen om het ochtendritueel meer moeiteloos te laten verlopen.
  • Als je een partner hebt, bespreek samen hoe jullie een verdeling kunnen maken tussen de taken. Soms ben je al geholpen als iemand anders het ‘veters vastmaken / jas aan’ gedeelte doet.
  • Weten hoe laat je echt de deur uit moet zijn en dan ‘terugplannen’ geeft een goed inzicht hoeveel tijd je werkelijk nodig hebt.
  • Soms helpt het als de een de kinderen naar de crèche of naar school brengt en de ander ze haalt
  • Je kunt de avond van tevoren alvast kleding klaar leggen en de broodjes smeren
  • Badder je kind in de avond zodat het wassen en aankleden in de ochtend minder tijd in beslag neemt.
  • Als je werk het toelaat kun je misschien de mogelijkheden om thuiswerken bespreken. Zo heb je bijvoorbeeld in de avond wat meer tijd om te werken en hoef je ’s ochtends niet zo te haasten.

Geschreven door: Barbara Benet - Mamacoach

Barbara Benet (44) is Personal-, Mama-, en Relatiecoach en therapeut. Wat de vraag ook is, haal het beste uit jezelf is altijd het uitgangspunt!

Maak je keuze

Nederlands Vlaams ×

Welkom Vlaamse mama's!

Mamaenzo.nl heeft vanaf nu ook een Vlaams zusje.

Neem een kijkje op mamaenzo.be

Nee, bedankt. Ik blijf op mamaenzo.nl