Redactie
Redactie Baby 4 feb 2019

Gezond broodbeleg voor je baby

Je baby kan en mag brood eten, jeej! En het goede nieuws: hij of zij vindt het nog lekker ook. Maar dan elke dag weer die vraag: wat moet je toch in hemelsnaam op dat brood smeren? Want je wil natuurlijk wél dat je baby gezond eet. Er zijn meer opties dan je in eerste instantie wellicht denkt. Komen ze.

Avocado
Hartstikke gezond en lekker zacht in verband met geen, of weinig, tanden.

Zuivelspread
Veel baby’s vinden dit erg lekker door de romige smaak.

(Biologische) pindakaas
Neem niet die grote pot van dat bekende merk met allerlei toevoegingen. Er zijn ook biologische soorten, zelfs zonder zeezout maar met enkel gemalen pinda’s. Het is ook bewezen dat het goed is om juist vroeg te beginnen met pindakaas om een pinda-allergie te voorkomen!

(Biologische) amandelpasta
Naast gemalen pinda’s op brood kun je natuurlijk ook gemalen amandelen op brood geven. Wel weer de natuurlijke variant zonder toevoegingen.

Jam zonder toevoegingen
Alles wat zoet is vinden baby’s lekker. (Let er daarom wel op dat je niet alleen maar zoete dingen (op brood) geeft, zodat ze ook andere smaken leren waarderen!) Zo kun je ook natuurlijke jamsoorten geven met zo min mogelijk toegevoegde suikers.

Appel- en perenstroop
Ook hiervoor geldt: met zo min mogelijk toegevoegde suikers. In de supermarkt bij de babyafdeling (waar je ook flesvoeding en potjes vindt) zul je diverse soorten jam en stroop vinden speciaal voor baby’s. Deze zijn erg gezond!

Groentespreads
Ook bestaan er speciale groentespreads voor kleine kinderen. Vaak zit hierin een mix van groente en fruit. Erg lekker voor je kleine spruit!

Ei
Maak een lekker roerei of kook een eitje voor je kleine. Ook voor ei geldt dat het wederom goed is om hier vroeg mee te beginnen om zo het risico op een ei-allergie te verkleinen. Een gekookt of gebakken eitje is lekker zacht, dus is prima om te eten voor een baby zonder tanden (zorg dan wel dat je het even in de blender doet).

Magere vleeswaren
Mag je baby al vlees? Geef ‘m dan vooral mager en gezond vlees op brood zoals kipfilet, kalkoenfilet en rookvlees.

Fruit op brood
Ook kun je bijvoorbeeld plakjes banaan of zelfgemaakte appelmoes (appel even stomen en daarna in de blender) op brood geven.

Bovenstaande soorten beleg kun je natuurlijk ook combineren: een boterham met zuivelspread en avocado, kipfilet.

Door: Karin Broeren

Laatste reactie
0 reacties totaal
Nog geen reacties
Praat mee op het forum

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Gezond broodbeleg voor je baby
Sluiten