Redactie
Redactie Zwanger 9 mei 2020

Deze gezonde drankjes mag je onbeperkt drinken tijdens je zwangerschap

Als je zwanger bent zijn er helaas genoeg dingen die je niet mag eten en drinken, te veel koffie is een no go bijvoorbeeld, net als andere cafeïne houdende drankjes. Alcohol is uit den boze, vrij logisch, maar wat mag je nog wel drinken als je zwanger bent, behalve een glas water? Wij zetten de lekkerste gezonde drankjes op een rij.

Frisdrank kan, maar vind je misschien niet zo gezond en al dat prik is nou ook niet echt bevorderlijk voor je maag. Dit zijn lekkere, gezonde en verfrissende drankjes die je jezelf wel mag inschenken als je zwanger bent.

Gezonde drankjes tijdens je zwangerschap

Je dorst lessen? Dit zijn veilige en lekkere drankjes.

Gemberthee

Het is makkelijk zelf te maken en gember helpt ook nog eens tegen misselijkheid. Doe een paar plakjes gember in een glas en vul het met kokendheet water. Je kan nog een schijfje sinaasappel en wat honing toevoegen als je de gember te sterk vindt. In de zomer kan je een kan gemberijsthee maken door de thee af te laten koelen en te drinken met ijsblokjes.

Smoothies

Elke ochtend een smoothie zorgt voor de nodige vitamines en een energieboost. Zorg er wel voor dat je smoothies maakt van fruit dat niet te veel suikers bevat en voeg eens wat yoghurt of avocado toe voor extra voedingsstoffen.

Versgeperst sap

Niets gaat boven een versgeperst vruchtensapje in de ochtend. Let ook hierbij weer op dat je fruit gebruikt dat niet te veel suikers bevat. Vers sinaasappelsap bevat lekker veel vitamine C en dit helpt je lichaam bij het opnemen van ijzer, iets wat je ook nodig hebt tijdens je zwangerschap.

Kokoswater

Net uit de koelkast is kokoswater een heerlijk fris drankje en het bevat veel vitamine C, magnesium, kalium en vezels. Kies in de supermarkt voor puur kokoswater zonder toevoegingen.

Water met een smaakje

Drink je graag water, maar wil je wel eens een anders smaak proeven? Voeg dan vruchten aan je glas water toe, zoals frambozen, bessen, appel of een schijfje citroen. Een takje munt kan ook heel verfrissend zijn.

Kruidenthee

Een kopje kruidenthee kan je prima drinken als je zwanger bent, maar het Voedingscentrum raadt wel enkele kruidentheetjes af. Rooibos, kamille, gember, munt, verveine en oplosthee zijn veilig en gezond om te drinken als je zwanger bent. Kruidentheetjes die je beter kan laten staan zijn: venkel, anijs, sterrenmix en zoethout.

Dit artikel is geschreven door Laurien Bleeker.

Lees ook:

Reageer op artikel:
Deze gezonde drankjes mag je onbeperkt drinken tijdens je zwangerschap
Sluiten