Redactie
Redactie Lifestyle 7 jun 2018

Goed genoeg is goed genoeg

Ja, de buurvrouw doet met alle schoolactiviteiten mee. Ze heeft perfecte traktaties en kookt iedere dag een drie-gangen-maaltijd voor haar gezin. Gelukkig hoeft niet iedereen een Miss Perfect te zijn. Goed genoeg is goed genoeg!

Het liefst wil je alles helemaal goed doen. Je wilt het beste voor je kinderen, een spetterende relatie en alle moeders op de crèche de loef afsteken met een super verjaardagsfeestje. Helaas heb je hier lang niet altijd tijd voor. En is het eigenlijk allemaal wel nodig en voor wie doe je het? De andere mama’s, je kinderen of voor jezelf?

Te perfect

Je uitsloven is niet altijd fout. Als je er de puf en de tijd voor hebt, en als het resultaat oplevert, is het helemaal niet erg om af en toe even te knallen. Maar als je altijd maar perfect wilt zijn, kom je jezelf vroeg of laat tegen. Je kunt niet altijd op je tenen lopen. Wees daarom niet te perfectionistisch en weet dat je kinderen net zo veel lol beleven aan spelen in de zandbak als aan een superspeurtocht met verrassingen door het bos. 

Wat vind je belangrijk?

Vind je het belangrijk dat je de buurvrouw denkt: ‘Wat heeft zij toch alles fijn onder controle’ of  ‘Wat een uitstekende moeder is zij toch’? Of gaat het je niet zozeer om wat mensen van je denken, maar wil je dat je kids gelukkig zijn en jij ook? Als je dit goed voor jezelf bedenkt, laat je die vieze ramen misschien een keer voor wat ze zijn en ga je lekker fietsen met je kind.

Stel je prioriteiten

Belangrijk is dat je voor jezelf prioriteiten stelt. Goed genoeg is namelijk echt goed genoeg. Je hoeft jezelf niet voorbij te rennen. Bak je liever een lekkere appeltaart in het weekend, dan dat je de was strijkt. Wie houdt je tegen? Vermaken je kinderen zich ook een dagje alleen, waarom zou je dan een huis vol vriendjes uitnodigen? Realiseer je ook dat je echt niet alles zelf hoeft te doen als übermama. Roep hulptroepen in en voel je hierbij absoluut niet bezwaard.

Vergeet jezelf niet

Je moet je realiseren dat je ook tijd neemt voor jezelf nodig hebt. Altijd maar rennen en vliegen voor iedereen is niet nodig. Je kinderen kunnen zich best een middagje zelf vermaken. Je hoeft niet altijd boordevol spelletjesideeën te zitten. Plof lekker op de bank met een tijdschrift. Waarom moet alles altijd beter en meer? Wees realistisch en neem genoegen met wat je kunt bereiken in een bepaalde tijd. Uiteindelijk trekt zelfs Miss Perfect het niet.

Reageer op artikel:
Goed genoeg is goed genoeg
Sluiten