Redactie
Redactie Mama 6 jun 2018

Goed ondergoed

Kleren maken de vrouw! Wat je onder je kleding draagt, is minstens zo belangrijk. Je ondergoed kan namelijk het verschil betekenen tussen mooi of misser, tussen fashion of flater. Dus maak je outfit af met góéd ondergoed!

Je kent ze wel – of misschien ben jij er ook wel eentje geweest – zo’n vrouw die een mooi pakje of jurkje aan heeft, maar waarbij je duidelijk de randjes van haar slipje kunt zien, of van die ‘vleugeltjes’ boven een te strakke beha. Hoe leuk je jurkje dan ook is, je trekt de aandacht om de verkeerde reden. En dat is jammer. Mama en Zo helpt je ondergoed ongelukjes te voorkomen.

Nieuw

Draag jij onderbroeken en beha’s die je al jaren hebt? Dan is het hoog tijd om jezelf – en je partner – te verwennen met wat nieuwe lingerie. Gelukkig was er nooit een betere tijd om te gaan shoppen. Er is zoveel keus – van praktisch tot verleidelijk en van basic tot luxueus. Natuurlijk kun je mooi wit of zwart dragen, maar je kunt ook kiezen voor ondeugend rood, een sexy tijgerprint of romantisch bloemetje. Niemand ie het ziet, maar  sexy lingerie zorgt ervoor dat jij je verleidelijk en aantrekkelijk voelt. Je zit lekkerder in je vel. En dat is te zien aan de buitenkant.

Maat

Waarschijnlijk is je figuur in de loop der jaren veranderd, zeker als je zwanger bent of kinderen hebt gehad. Ga er daarom niet blindelings vanuit dat je je eigen maat wel weet. Pas voor de zekerheid wat verschillende maten en kijk eventueel hoe ze er onder je kleding uitzien. Experimenteer ook met wat verschillende modellen tot je lingerie vindt die jouw figuur tot haar recht laat komen.

Decolleté

Een goede beha mag niet ontbreken in je lingeriela, want of je nou een ‘handje vol’ hebt of een paar handen vol, met de juiste beha maak je van je borsten een blikvanger. Maar als je een te kleine of te strakke beha draagt, gaat het effect helemaal verloren. Ruim 80% van vrouwen draagt niet de juiste maat beha. Je kunt jezelf meten en zo achter je maat komen, maar nog beter is om het te laten doen in een lingeriezaak. Een goede verkoopster kan je dan helpen met het vinden van de beste beha voor jouw figuur. Doe je dat liever niet, pas dan in ieder geval wel altijd de beha die je wilt kopen. Behalve je cupmaat is de bandmaat ook belangrijk. Als je beha te strak zit, krijg je bobbels boven en onder je bandje waardoor je dikker lijkt dan je in werkelijkheid bent.

Onderbroeklijn

Je vrouwelijke vormen verdienen het om gezien te worden, dus draag je mooie broeken en rokken. Maar – vooral als ze strak aansluiten – loop je het risico dat ze tekenen en dat je je ondergoed ziet zitten. Voorkom die vreselijke onderbroekslijn door “onzichtbaar” ondergoed te dragen zoals een string, een vlindershort of hipster broekje. Als je liever een gewoon slipje draagt, kies dan in ieder geval naadloos ondergoed in de juiste maat. Ook een te strakke onderbroek kan lelijk tekenen.

Passend

Draag altijd ondergoed dat bij je kleding past. Vermijd beha’s met veel kant en kraaltjes onder strakke topjes. En als je een beha draagt van dun materiaal, kan het gebeuren dat je tepels zich goed laten zien als het kouder wordt. Kies dan voor stevigere, gladde beha.
Let ook op de kleur van je ondergoed. Lingerie die door je kleding heen is te zien, is niet mooi. Dus geen knalroze beha onder een zwarte trui of zwart onder een crèmekleurig topje. Kijk ook uit met wit ondergoed. Dat gaat doorschijnen niet altijd tegen. Kies liever voor huidkleurig, ivoor of mokkatinten.
Onzichtbare hulpje.
Lingerie is ook van onbetaalbare waarde als het gaat om het wegwerken van  “schoonheidsfoutjes”. Borsten lijken groter, buiken zijn platter en middels slanker met behulp van push-ups of korsetten. En die onzichtbare hulpjes zorgen ervoor dat je “bovengoed” alleen maar mooier zit.

Zwanger

Het is normaliter al niet makkelijk om de juiste lingerie te vinden, maar als je zwanger bent, wordt het nog een veel grotere uitdaging. Je lichaam ondergaat grote veranderingen en dat heeft bijna zeker gevolgen voor de maat ondergoed die je draagt. Was zwangerschapslingerie vroeger alles behalve spannend, tegenwoordig kun je beha’s en onderbroekjes kopen die niet alleen super sexy zijn, maar ook comfortabel zijn en die je voorzien van de nodige steun. Het belangrijkste is dat je tijdens en ook na je zwangerschap een goede beha draagt. Je borsten kunnen samen wel 2 tot 2,5 kilo zwaarder worden. Draag een goede meegroeibeha die goed aansluit en voldoende steun geeft onder je borsten en aan de zijkant. Kies voor een beha met brede bandjes zodat hij je schouders ontlast. Door je borsten goed te ondersteunen verklein je de kans dat je striae op je borsten krijgt, alhoewel smeren ook belangrijk is.

Voedingsbeha

Als je ervoor kiest om borstvoeding te gaan geven, kun je in de zevende maand van je zwangerschap gaan shoppen voor een voedingsbeha. Kies voor een model waarvan de sluiting en bandjes verstelbaar zijn zodat je borsten nog ruimte hebben om te groeien. Bij voedingsbeha´s is het belangrijk dat hij je borsten goed ondersteunt, van ademend materiaal is (bijvoorbeeld katoen) en dat de sluiting en bandjes verstelbaar zijn. Kies een beha die comfortabel zit en nergens te strak is.

Zoek je broekje

Als je gewicht tijdens je zwangerschap toeneemt, zullen je eigen slips misschien niet zo lekker meer zitten. Een heerlijk excuus om nieuwe broekjes te kopen die je mooi vindt, lekker zitten en genoeg steun geven waar jij het nodig hebt. Of je dan kiest voor een string of een heerlijk grote omaonderbroek, kies een broekje dat niet knelt en van zacht, naadloos materiaal is gemaakt. .

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Goed ondergoed
Sluiten