Redactie
Redactie Algemeen 17 jun 2020

Een goede relatie: de 7 spelregels voor een ‘happily ever after’

Wil je een relatie die over een paar jaar ook nog bol staat van de romantiek? Verdiep je dan eens in de spelregels van een goede relatie.

Het zijn natuurlijk geen vaststaande regels, maar wel handige tips voor ‘a happily ever after’.

7x tips voor een sterke en langdurige relatie met je partner

Tip 1: Probeer hem niet te veranderen

Je viel voor zijn charmes, zijn enthousiasme, zijn ambitie of voor zijn humor. Je houdt van hem om wie hij is en niet om wat hij moet worden. Natuurlijk de wc-bril kan omlaag en die vieze sokken kunnen gewoon in de wasmand in plaats van er naast. Maar push hem niet te veel. Mister Perfect bestaat niet.

Tip 2: Houd interesse in elkaar

Samen bejaard en nog steeds verliefd een ijsje eten op een bankje in het park, is het ideaalbeeld. Als je dit wilt bereiken moet je in je relatie geven en nemen. Houd ook de interesse voor elkaar vast. Plof ‘s avonds na het werk niet op de bank voor de tv, maar vraag hoe zijn dag was. Waar is hij mee bezig en wat houdt hem bezig? Weet wat er in elkaars leven speelt en houd elkaar op de hoogte.

Tip 3: Seks is belangrijk

Als je net verliefd bent, kun je niet van elkaar afblijven. Hoe meer seks, hoe beter. Het is logisch dat je na een tijdje niet elk uur van de dag meer staat te springen, maar seks blijft belangrijk in je relatie. Dit versterkt jullie band als partners, zorg daarom voor regelmaat. Het houdt de flow in jullie relatie. Hoe vaker je seks hebt, hoe meer zin je er in hebt. Geniet daarom zo veel mogelijk van elkaar.

Tip 4: Geen jaloezie

Jaloezie is niet goed voor je en zeker een domper voor je relatie. Je hebt niets aan dit gevoel. Onthoud dat je partner voor jou heeft gekozen en van je houdt. Praat over je jaloezie met je partner, maar weet dat het probleem bij jou ligt. Probeer het te negeren en geef er niet al te veel gehoor aan.

Tip 5: Geef elkaar de ruimte

Het is heel fijn om bij elkaar te zijn en dingen samen te doen, maar geef elkaar ook voldoende ruimte. Blijf vooral je eigen leven leiden en dingen doen die je leuk vindt. Maak tijd vrij voor je vriendinnen, familie en je hobby’s. Zo voorkom je irritaties, heb je elkaar meer te vertellen en ben je weer helemaal blij als je elkaar ziet.

Tip 6: Blijf praten

Een van de grootste valkuilen in een relatie is dat er niet meer gepraat wordt met elkaar. Terwijl het erg belangrijk is om te weten wat er in die ander omgaat. Zo kun je klaar staan voor elkaar als je elkaar nodig hebt. Het is belangrijk de verwachtingen, die jullie hebben van elkaar, uit te spreken. Zo groei je niet uit elkaar een voorkom je grote relatieproblemen.

Tip 7: Voorkom sleur

Veel relaties komen vroeg of laat in een sleur terecht. Jullie relatie kan dan af en toe wel een oppepper gebruiken. Regel een romantische date, koop sexy lingerie of ga er eens een weekendje tussenuit. Houd met variatie je seksleven spannend en onderneem dingen die je niet zo vaak doet. Zo blijft jullie relatie super fit.

Meer lezen over een goede relatie?

Reageer op artikel:
Een goede relatie: de 7 spelregels voor een ‘happily ever after’
Sluiten