Redactie
Redactie Carrière 7 jun 2018

Grijp die carrièrekans!

Carrière maken? Dan moet je lef hebben, niet zeuren, heel hard werken en alle kansen grijpen die voorbij komen. Een beetje parttime aanmodderen werkt niet. En een gezonde dosis ambitie valt prima te combineren met een gezin!

Een bloeiende carrière is natuurlijk leuk, maar die komt niet zomaar aanwaaien. Je moet er wel wat voor doen. Het is in ieder geval handig als je de eigenschappen bezit voor succes. Durf er voor te gaan, netwerk je suf en ga de concurrentie aan. Met deze eigenschappen verander je in een snelle carrièrevrouw die kansen ziet en grijpt!

  • Zeur niet. Als je carrière wilt maken, moet je niet zeuren. Niet klagen over dat je het zo druk hebt en dat het combineren met je gezin zo moeilijk is. Jij wilt deze carrière toch? Je wordt nergens toe gedwongen. Dus ga er ook gewoon voor. Laat zien wat je kunt en ga lekker aan het werk.
  • Gezonde vechtlust. Ga de onderlinge competitie aan met je medecollega’s. Je hebt een gezonde vechtlust nodig om verder te komen. Gebruik die ellebogen en laat je niet ondersneeuwen. Zie het als een spel, waarbij er één de winnaar is.
  • Maak keuzes. Waar kies je voor? Een carrière of gezellige contacten buitenshuis naast je gezinsleven? Die zijn prima te combineren. Maar dan moet je goed bedenken waar je passie ligt en vooral keuzes. Carrière maken betekent offers brengen en wilskracht tonen.
  • Durf. Als je carrière wilt maken, moet je durven. Zie je een kans? Ga er dan voor! Als je barst van de ambitie laat dat dan merken. Vraag om meer salaris en om interessante projecten.
  • Profiteer van jezelf. Je bent als vrouw zeker in het voordeel, ook al denk je dat mannen er met de beste kansen vandoor gaan. Als vrouw heb je charmes die je in de strijd kunt gooien. Stel jezelf in het middelpunt en breek door dat glazen plafond.
  • Grijp kansen. Ga voor alle kansen die je krijgt en ziet. Krijg je promotie? Ga er dan voor en aarzel vooral niet. Die kinderopvang regel je wel en overal valt een mouw aan te passen. Zet door anders kom je nooit aan de top.
  • Netwerken. Een goede kruiwagen kan je een eind brengen. Goede contacten zijn erg belangrijk. Laat jezelf zien en netwerk er op los. Duik het café in met de mannen en loop alle belangrijke feestjes en bijeenkomsten langs.

Combineren met kids

Lekker hoor carrière maken, maar met kinderen wordt het je allemaal wel ietsje moeilijker gemaakt. Belangrijk is het om niet om deze reden af te haken. Natuurlijk moet je wat meer passen en meten. Maar als je gekozen hebt voor je carrière, moet je er ook voor gaan. Je kunt het! Mama’s zijn niet voor niets de ultieme managers. Maak het niet alleen een zaak van jou, maar ook die van je partner. Je kunt er voor kiezen dat de rollen omdraait, maar denk verder aan kinderopvang, buitenschoolse opvang, familie, ouderschapsverlof, au pair en thuiswerken. Maak goede afspraken en een rooster opstellen is echt niet stom!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Grijp die carrièrekans!
Sluiten