Even niet op bezoek bij opa en oma? 5 ideetjes om de grootouders op te vrolijken

De gevolgen van het coronavirus zijn voor iedereen onwerkelijk. Hoewel noodzakelijk, zorgen sommige instructies voor een klomp in je buik. Met stip bovenaan staat het niet kunnen bezoeken van je ouders of grootouders.

Leuke tips om opa en oma op afstand te vertroetelen

Het is enorm belangrijk maar tevens extra verdrietig dat we voorlopig even niet bij opa en oma op bezoek kunnen. Dit omdat de ouderen tot de corona-risicogroep behoren. Maar gelukkig zijn er andere leuke manieren om de opa’s en oma’s een hart onder de riem te steken

1. Laat je kinderen een zelfportret tekenen of schilderen

Een mooie kindertekening doet altijd wonderen. Laat je kind zichzelf tekenen (of je kinderen elkaar). Geef ze een extra groot vel, dan neemt het zelfportret een prominente plek in bij opa en oma aan de muur!

2. Bak samen met je kids cupcakes, koekjes of een taart

Zoetigheid helpt altijd en helemaal als de kinderen het zelf hebben gebakken. Koekjes in de vorm van een hartje, een versierde chocolade of cupcakes met extra veel kleurrijke icing. Je kinderen zijn even zoet in de keuken en de grootouders hebben iets lekkers voor bij de koffie. Wel voor de deur neerzetten!

3. Maak een muzikale video

Zingen, dansen, instrumenten bespelen of fijn alles tegelijk! Jammen, rocken, playbacken, alles kan. Neem het op met je telefoon en stuur de video naar alle grootouders en waarom niet gelijk ook naar de rest van de familie?

4. Laat de kinderen een verrassingsdoos maken

Je hebt vast nog wel ergens een kartonnen doos staan. Laat je kinderen die vullen met handige snuisterijen voor opa en oma. Van een leuk leesboek tot een pak koekjes of een doosje mangothee. Of bijvoorbeeld een oude knuffel, kleurrijke tekening, foto van de kleinkinderen en lekkere douchegel.

4b. Een blanco kartonnen doos is ook zo saai…

Hebben de kids na het vullen van de doos nog energie over? Laat ze dan ook de doos beschilderen en versieren met stickers.

5. Gewoon opmaken, die belminuten!

Voor grootouders is niets leuker dan gebeld te worden, helemaal als ze de stem van hun altijd blije kleinkind horen. In de ochtend, na de lunch of net voor het slapengaan. Misschien dat opa en oma het bedtijd-verhaaltje via facetime kunnen voorlezen?

Disclaimer: Wij zijn een informatief platform; onze redacteuren hebben geen medische achtergrond. Mocht je naar aanleiding van dit artikel vragen hebben over jouw gezondheid, die van je kind of je (groot)ouders, raadpleeg dan je huisarts. Mocht je naar aanleiding van dit artikel vragen hebben over de risico’s van en besmettingsgevaar met het coronavirus voor je (groot)ouders, je kinderen of jezelf, raadpleeg dan de website van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).

Creatieve inspiratie nodig?

Reageer op artikel:
Even niet op bezoek bij opa en oma? 5 ideetjes om de grootouders op te vrolijken
Sluiten