Marleen Staal
Marleen Staal Baby 17 dec 2018

Handig! Dit gifje laat zien wat jouw baby ziet per maand

Je baby maakt een hoop mee tijdens de eerste maanden op de wereld. Groeien kost immers veel energie en niet elk sprongetje verloopt zonder slag of stoot. Wat misschien nog wel het meeste verandert, is het zicht van jouw baby. Elke maand ziet je kind namelijk meer en nieuwe dingen.

Hoe dat eruit ziet? Dit gifje geef je een handig  beeld hoe de wereld voor jouw kleintje per maand veranderd. In principe geldt voor elke baby hetzelfde, namelijk dat ze per maand steeds meer gaan zien. Wij kunnen al volwassenen natuurlijk allang niet meer herinneren hoe dat voor onszelf vroeger was, maar gelukkig geeft dit gifje een klein inkijkje.

Een oogkliniek in Londen, Clinic Compare, werkte samen met Moorfields Eye Hospital om dit gifje te ontwikkelen dat laat zien hoe baby’s leren de wereld om hen heen te zien. En dat is als baby’s net zijn geboren, niet erg veel.

De wereld door de ogen van een baby

Dit is wat je baby ziet

Kan jouw baby de eerste maand nog niet echt gezichten onderscheiden, al bij drie maanden krijgt hij een duidelijker beeld wie mama of papa is. Hoe ouder je baby wordt, hoe meer kleuren hij daarnaast ook gaat zien. Vervolgens kan je baby wel steeds beter scherp stellen en objecten zien, maar pas echt goed scherp zijn kan je kindje vanaf een jaar of 2.

Dat is ook de reden waarom kleuren zo belangrijk zijn voor de ontwikkeling van je baby en waarom het goed kan zijn jouw je hoofd vaak zo dicht mogelijk bij dat van je kindje te houden.

 

Laatste reactie
0 reacties totaal
Nog geen reacties
Praat mee op het forum
Reageer op artikel:
Handig! Dit gifje laat zien wat jouw baby ziet per maand
Sluiten