Redactie
Redactie Beauty 12 jul 2018

7x handige haar tips voor drukke mama’s

Als drukke mama heb je soms helemaal geen tijd om met je haar bezig te zijn. Gelukkig zijn er manieren om dit op te lossen en met een perfecte coupe de deur uit te gaan. Het beste van alles? Het meeste werk doe je vaak gewoon de avond van tevoren. 

1. Droogshampoo is je beste vriend
Droogshampoo is het beste product dat er is voor mama’s met haast. Er zijn talloze versies te koop van budget tot een duurder merk. Het zorgt ervoor dat je haar er niet meer vet uitziet en lekker ruikt. Eigenlijk alsof je het net gewassen hebt, zonder dat je er extra tijd voor onder de douche hebt doorgebracht. Ideaal!

2. Vlecht je haar in voor het slapen gaan
Was je haren voor het slapen gaan. Dep met een handdoek het water uit je haar, totdat het nog een beetje vochtig is. Vlecht je haren en je bent klaar om naar bed te gaan. De volgende ochtend maak je de vlechten los. Tadaa, je haar heeft nu prachtige golven erin.  

3. Heb je een pony? Vlecht deze dan ook in
Een pony kan soms behoorlijk in de weg zitten. Vooral als ‘ie eigenlijk al een tijdje terug bijgeknipt had moeten worden. Die warrige pluk werk je makkelijk weg door je pony in te vlechten.  Vlecht het haar in langs de haarlijn. Zet het vlechtje vervolgens vast met een schuifspeldje.
 
4. Doe je haar ’s nachts in een knotje
Zorg ervoor dat je haar een beetje vochtig is. Doe je haar in een paardenstaart en bind dit vervolgens weer in een knotje. Gebruik hiervoor een haarelastiekje zonder harde metalen delen. Die kunnen je haar beschadigen. Een knotje is natuurlijk een prima haar stijl. Maar als je wilt, kun je de volgende ochtend ook de boel losgooien. Dan komt er een prachtige lichte slag en volume tevoorschijn. 

5. Ga pluizig haar te lijf met babyproducten
Babylotion is je beste vriend. Het is goedkoop, werkt goed en je hebt het vast in huis liggen. Ideaal als het styling product dat je normaal gesproken gebruikt op is. 

6. Gebruik producten die een multitaskend taakje hebben
Het maakt niet of je haar kort of lang is: als mama heb je geen zeeën van tijd om je haar te laten drogen en het te stylen. Sla een stap over door bijvoorbeeld een stylingborstel te gebruiken die warmte afgeeft. Zo droog en stijl je je haar tegelijk. 

7. Vastpinnen
Een schuifspeldje is je beste vriendin.  Last van haren die telkens maar in je gezicht vallen? Met een schuifspeldje is het probleem zo opgelost. Dit geldt vooral als je haar niet lang genoeg is om even snel in een knotje of vlecht te doen. 

Bron: Brit+Co

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
7x handige haar tips voor drukke mama’s
Sluiten