Redactie
Redactie Baby 6 jun 2018

Handjes en voetjes

Tien vingertjes, tien teentjes. Zodra je ze aanraakt grijpen ze je vast. Lief hè? Misschien zien zijn voetjes en handjes er een beetje droog uit. Of heeft hij erg lange nagels. Ook weer van die typische babykenmerken. Wat kun je er aan doen? Wij leggen het je uit.

Het kan zijn dat er veel huidschilfertjes aan je baby's handen en voeten zitten. Dit komt doordat hij met deze kwetsbare huid zo lang in het vruchtwater heeft gezeten. Smeer de handjes en voetjes in met een speciale vette babycrème die je kunt kopen bij de drogist of apotheek. Blijf dat een paar dagen doen. Je zult zien dat het huidje weldra niet meer zo droog is.

Lange en scherpe nageltjes

De nageltjes van je baby zijn van een andere structuur dan die van ons. Het zijn een soort harde vliesjes. Maar ook vliesjes kunnen behoorlijk scherp zijn. Je mag de nageltjes echter nog niet knippen in de eerste drie maanden! Omdat je baby nog geen controle heeft over zijn armen en benen kan hij zich dus gemakkelijk onbewust krabben en zelfs openhalen. Vroeger bond men de baby sokjes om zijn handjes. Nu weten we beter: je mag de nageltjes wel afbijten, met een kartonnen veil zachtjes veilen of afscheuren! Wel heel voorzichtig natuurlijk…

Reageer op artikel:
Handjes en voetjes
Sluiten