Redactie
Redactie Gezin nieuws 11 juni 2018

Emotioneel afscheid ouders en baby

De Australische fotograaf James Day legde twee maanden geleden de bruiloft van de zwangere Nancy en Charlie McLean vast in een mooie reportage. Twee weken geleden werd hij weer gevraagd. Helaas waren de omstandigheden toen een stuk verdrietiger. 

Twee maanden na hun huwelijk vroeg het getrouwde stel of de fotograaf de laatste momenten van hun pasgeboren zoontje Edison wilde vastleggen, zodat ze een mooie herinnering zouden hebben. 

Kleine vechter

Edison was nog maar net drie dagen oud toen werd vastgesteld dat hij een uiterst zeldzame metabolische aandoening had. Het jongetje kon niet goed zelfstandig ademen. Op woensdag werd hij van de beademing gehaald en namen zijn ouders afscheid van hem. “Maar onze kleine vechter had andere plannen. Hij bleef ademen en bleef daardoor nog twee dagen in leven. We konden hem meenemen voor een picknick op het strand en hebben hem zelfs nog thuis gehad, waar we nog 24 uur lang met hem hebben geknuffeld”, vertellen zijn ouders. Op Goede Vrijdag stierf Edison. 

Een dag na het overlijden van de kleine man deelde fotograaf Day de hartverscheurende foto’s op Facebook. “Normaal word ik gevraagd om de gelukkigste dagen van mensen vast te leggen. Maar de belangrijkste dagen zijn niet altijd de gelukkigste”, schreef hij erbij. 


Bron: Metronieuws/Instagram
Reageer op artikel:
Emotioneel afscheid ouders en baby
Sluiten