Redactie
Redactie Nieuws 6 jun 2018

Heftig: vader deelt foto baby en overleden moeder

Steve Elsby voedt als alleenstaande vader zijn inmiddels vijfjarige dochter Sam op. Sarah, de vrouw van Steve en moeder van Sam, overleed kort na de geboorte van het meisje. Sarah heeft haar dochter nooit kunnen zien. Personeel van het ziekenhuis maakte een eerste én tegelijkertijd ook laatste foto van Sarah en Sam.

De 43-jarige vader woont samen met Sam in Birmingham, Engeland, en zorgt fulltime voor zijn dochter. Vijf jaar geleden keken Steve en Sarah enorm uit naar de geboorte van hun eerste kind, maar dat liep compleet anders dan ze van tevoren hadden gedacht.

Beroerte

Steve vertelt aan Mirror Online dat Sarah zoals gewoonlijk op maandag naar haar werk ging. Gedurende de dag stuurde het koppel elkaar berichten, maar aan het einde van de dag werd Saraha opeens stil. Rond zeven uur kreeg Steve een telefoontje: het was het ziekenhuis. Sarah had op weg naar huis een beroerte gekregen in de bus, als gevolg van pre-eclampsie – een ernstige vorm van zwangerschapsvergiftiging – waar ze aan leed tijdens haar zwangerschap.

Kunstmatige coma

Nadat Steve in het ziekenhuis was aangekomen, hoorde hij van de artsen dat Sarah in een kunstmatige coma werd gehouden. Ze zouden haar de volgende dag weer bijbrengen. De schok werd nog groter toen bleek dat Steve vader was geworden van een dochter: vanwege Sarahs conditie hadden de artsen besloten om een spoedkeizersnede uit te voeren.

In shock

“Sarah kwam niet meer bij uit haar coma”, vertelt Steve. “De volgende dag is ze overleden. Ik was kapot, in shock en boos op iedereen. Maar ik had een baby waar ik voor moest zorgen.” Sam was zes weken te vroeg geboren en moest nog in het ziekenhuis blijven.

Op de automatische piloot

Het viel niet mee voor Steve om een alleenstaande vader te zijn. Omdat hij en Sarah niet getrouwd waren, kon Steve de geboorte van zijn dochter niet aangeven. Gelukkig werd hij na enige tijd de officiële vader van Sam. “In die eerste paar maanden leefde ik op de automatische piloot”, vertelt de vader. “Het was een simpele kwestie van zwemmen of verzuipen.”

Moeilijk

“Het alleenstaand vaderschap is het moeilijkste werk in de hele wereld”, zegt Steve. “Vooral als je zo verlegen bent als ik. Je kunt je geïsoleerd voelen. Maar het is ook het meest liefdevolle werk wat er bestaat en ongelooflijk belonend. Sam en ik bewaren de foto van haar en haar moeder als een schat. Ik vertel Sam altijd dat haar moeder in de hemel is en naar haar kijkt.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Heftig: vader deelt foto baby en overleden moeder
Sluiten