Redactie
Redactie Carrière 6 jun 2018

Help, ik wil niet meer werken!

Je had het nooit achter jezelf gezocht, maar het is toch echt waar. Nu je kind er is, wil je niets anders dan de hele dag bij hem zijn. Laat staan dat je wilt gaan werken. Lekker thuisblijven lijkt nu lang zo gek nog niet.

Jij bent een vrouw van de wereld! Jij bent geen mama die alle dagen van de week thuis zit. Waarvan het leven alleen nog maar om haar baby draait. Jij hebt het nodig om te werken. Je wordt gek als je de hele dag thuis zit en geen professioneel leven meer hebt naast het getut van thuis. Dat dacht je! Nu je baby er eenmaal is, wil je niets liever meer zijn dan een echte huismus.

Lekker tutten

Ja, je hebt altijd met plezier gewerkt. Dat collega’s na het krijgen van hun kind, liever thuis bleven snapte je niet. Dat ze veel minder gingen werken ook niet. Dat dit je zelf zou overkomen, had je nooit  voor mogelijk gehouden. Nu je door je zwangerschapsverlof een paar maandjes fulltime bij je baby geweest bent, is het idee om weer te gaan werken helemaal niet aanlokkelijk. Je wilt zelf voor je baby zorgen, lekker tutten de hele dag.

Goed gevoel

Natuurlijk geeft het een goed gevoel dat je zelf voor je baby zorgt en bij iedere snik voor hem klaar staat. Je bent tenslotte mama geworden en dat brengt oergevoelens met zich mee. Als je zo graag de hele dag bij je kind wilt zijn en de zorg volledig op je wilt nemen, waarom doe je dat dan niet? Zeg je baan op en word (al is het maar voor een tijdje) fulltime mama. Net zoals je oma en misschien je eigen moeder. Dat is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan. Laten de financiën het wel toe dat jij stopt met werken? Of je maakt je zorgen over een CV- of pensioengat later. Allemaal dingen die je in overweging moet nemen.

Saaie huisvrouw?

Naast alle praktische zaken spelen emotionele zaken ook mee in je beslissing om thuis te blijven. Wat zullen je werkende vriendinnen hier wel niet van denken? En wat als mensen op een feestje vragen wat je doet en je moet huisvrouw zeggen? Doordat juist steeds meer vrouwen gaan werken, lijkt het minder geaccepteerd dat jij gewoon thuis wilt blijven. Kies hier voor jezelf! Zie thuisblijven als een luxe en niet als een beperking.

Niets tekort

Je hoeft niet bang te zijn dat je kind iets tekort komt als jij besluit toch weer te gaan werken. Uit verschillende onderzoeken blijkt dat je kind er niet onder lijdt als hij naar de crèche gaat of bij gastouders een plekje in het gezin krijgt. Als je thuis maar voldoende aandacht hebt voor je baby. En er op de belangrijke momenten voor hem bent. Als je kind eenmaal op school zit, heeft hij sowieso helemaal niets aan als jij je thuis een beetje zit te ‘vervelen’.  

Reageer op artikel:
Help, ik wil niet meer werken!
Sluiten