Redactie
Redactie Gezin 7 jun 2018

Hij wil een zoon!

Papa zegt het niet, maar diep in zijn hart wil hij graag een zoon. Een stamhouder, iemand om mee te voetballen en naar voetbal te kijken. Hij weet hoe een jongen 'werkt', hij is er namelijk zelf ook één. Een dochter? Ja, wat moet je eigenlijk met een meisje…

Papa heeft het liefst een jongen. Tenminste dat denkt hij. Hij ziet zichzelf al schreeuwen langs het voetbalveld en samen een balletje trappen in de tuin. Later samen praten over de ‘belangrijke’ zaken van het leven onder het genot van een biertje. En papa heeft zijn adviezen voor zijn zoon al klaar als er meisjes in het spel komen. Een zoon is een open boek waar je iets mee kunt als vader. Een dochter is maar ingewikkeld. Balletles klinkt niet als muziek in zijn oren en giechelende vriendinnetjes op de bank al helemaal niet. 

Help een meisje!

Onzekerheid drijft papa waarschijnlijk tot een voorkeur voor een zoon. Een meisje is onbekend gebied. Dadelijk wordt het zo’n meisje met allemaal tierelantijntjes en strikjes in zacht roze. Die de hele dag tussen haar barbies zit. Zo’n meisje dat alleen maar koekjes bakt met mama en het ene knutselwerkje na het andere in elkaar zet. Hoe moet je daar nu mee spelen of praten? Hoe leg je daar überhaupt contact mee?

Haar held

Nou papa’s opgelet! Als je eenmaal een dochter hebt, wil je nooit meer terug. Je onzekerheid en je voorkeur voor een zoon verdwijnt als sneeuw voor de zon zodra je in haar grote blauwe ogen kijkt. Van begin af aan heeft ze je hart veroverd. Jij bent alles voor haar, jij bent haar held. En jij bent zo trots als een pauw op ‘papa’s meisje’. Je wilt haar beschermen, voor haar zorgen en zelfs met haar naar balletles.

Geen voetbal? 

Tegenwoordig is voetbal echt niet alleen voor jongens. Sterker nog meisjesvoetbal is op het moment enorm populair! Bij iedere amateurvoetbalclub schieten de meisjesteams uit de grond. Of je je dochter zo ver krijgt om ook voetbal te kijken…dat is nog maar de vraag. 

Reageer op artikel:
Hij wil een zoon!
Sluiten