Redactie
Redactie Baby 24 dec 2018

Hik bij baby’s: dit kun je er tegen doen

Hoe stop je de hik bij je baby?

Pas de volgende adviezen vooral niet allemaal tegelijkertijd toe. Eén voor één!

  1.  Masseer het ruggetje van je baby. Laat je baby rehtop zitten en wrijf zachtjes over zijn onderrug tot aan zijn schouders, met draaiende bewegingen. Je kunt je baby ook op zijn buik leggen en hem dezelfde massage geven, maar let er dan op dat je ‘m op een zachte ondergrond legt. Het idee is dat je zo de spanning in het middenrif verlicht.
  2. Houd je baby na het voeden 15 minuten rechtop. Hierdoor blijft z’n middenrif in een natuurlijke positie, waardoor spieren zich niet zo snel zullen samentrekken. Je kunt hierbij zachtjes op z’n rug kloppen om ‘m te laten boeren, zodat de lucht die hij heeft ingeslikt naar buiten komt. Ook zo ontspant z’n middenrif.
  3. Probeer je baby af te leiden. Door een spelletje te doen of zijn favoriete speeltje voor hem te houden. Hikjes worden veroorzaakt door spiersamentrekkingen als gevolg van impulsen. Door die impulsen te veranderen door aanraking of iets in z’n zicht te brengen, kan het hikken indammen en zelfs stoppen.
  4. En oké, deze pas je waarschijnlijk alleen toe als laatste redmiddel: geef je baby een ietsiepietsie suiker, als ‘ie oud genoeg is om vast voedsel te eten. Is je kindje hier nog te jong voor? Dip z’n (schone!) speen dan in een ietsiepietsieminie siroop en stop het in z’n mond. Of dip je (schone!) vinger in de siroop en laat je baby hieraan likken. Suiker geef je je baby natuurlijk liever niet, maar suiker kan de spanning in het middenrif wel verlichten.

10 tips: borstvoeding doe je zo!

Misschien heb je al deze tips wel toegepast op je hikkende welp. En in je nervositeit, doe je misschien dingen die meer kwaad dan goed doen voor je baby…

Laatste reactie
0 reacties totaal
Nog geen reacties
Praat mee op het forum
Reageer op artikel:
Hik bij baby’s: dit kun je er tegen doen
Sluiten