Redactie
Redactie Baby 24 dec 2018

De hik bij baby’s: wat kan je beter wel en niet doen?

Wat kun je beter niet doen als je baby de hik heeft?

Niet laten schrikken

Laat je baby niet schrikken om de hik te stoppen. Een luide klap of een ontploffende plastic zak kan gehoorschade bij je baby veroorzaken. Hij zou het zelfs zo scary kunnen vinden, dat ‘ie er een trauma aan overhoudt.

Niks zuurs

Geef je baby geen zure snoepjes. Iets wat bij volwassenen wél goed werkt bij de hik, maar voor een kind slecht uitpakt. Zelfs als je kind al een jaar is, wordt het afgeraden om zure snoepjes te eten. Hierin zit eetbaar zuur in poedervorm, wat niet goed voor de gezondheid is.

Rustig aan met het ruggetje

Sla niet op de rug van je baby. De gewrichten in een babyskeletje zijn nog zo buigzaam, dat iedere klap serieuze schade kan aanrichten. Je kunt wel zachtjes kloppen.

Geen druk tegen de oogjes

Druk niet tegen de oogjes van je baby. Schijnt ook een fabeltje te zijn bij het stoppen van de hik. De oogspieren van je baby zijn nog volop in ontwikkeling. Als jij z’n oogjes indrukt, is het maar de vraag of die weer in de goede positie terugveren.

Niet trekken

Trek niet aan de tong of een ledemaat van je baby. Baby’s zijn zo fragiel. Zoals we net al zeiden, zijn hun botten en gewrichten nog niet klaar voor getrek en geduw.

Nogmaals: de hik bij baby’s is heel normaal. Maar heeft je baby vaak de hik? Reden genoeg om daarmee naar de arts te gaan.

Lees ook: Een ziek kind; wanneer ga je naar de huisarts?

Laatste reactie
0 reacties totaal
Nog geen reacties
Praat mee op het forum
Reageer op artikel:
De hik bij baby’s: wat kan je beter wel en niet doen?
Sluiten