Redactie
Redactie Regelen 6 jun 2018

Hippe babyshower

Een beetje zwangere Hollywood ster geeft een uitbundige babyshower en een spetterende babyborrel als het kind er uiteindelijk is. Zo groots en meeslepend als deze sterren is misschien wat overdreven. Maar een feestje ter ere van je baby is natuurlijk nooit verkeerd!

De leuke babyfeestjes zijn vanuit de Verenigde Staten in Europa beland en ook Nederland doet vrolijk mee. Want wat is er nu leuker dan de geboorte of de komst van je kind te vieren? Voor de babyshower hoef je zelf niets te organiseren, dat wordt voor je geregeld!

Babyshower

De babyshower is als het goed is een totale verassing voor degene die zwanger is. Je vriendinnen of je zus hebben een feest georganiseerd om jou (nu je zwanger bent) eens lekker helemaal in het zonnetje te zetten. Babyshowers staan in het teken van cadeautjes, lekker hapjes en veel geklets over baby’s en bevallingen. Meestal wordt het feestje in de laatste maanden van de zwangerschap georganiseerd.

Tips Wil je een babyshower organiseren voor je vriendin of zus? Check dan deze tips!

  • Versier de omgeving waar het feestje gehouden wordt met slingers en ballonnen. (Het thema is baby!)
  • Denk bij het thema baby ook ‘babyrijmpjes’, ‘Nijntje’ of ‘fopspenen’.
  • Zorg voor lekker hapjes en drankjes. Denk dan aan lange vingers met boter die je kunt dippen in muisjes of een geweldige chocoladefontein.
  • Bedenk een paar leuke spelletjes voor tijdens het feest. Wat dacht je van geblinddoekt babyvoeding proeven of aan de hand van babyfoto’s raden wie wie is.
  • Laat iedereen cadeautjes meenemen voor je zwangere vriendin. Want wat is er nu leuker dan cadeautjes krijgen?

Babyborrel

De babyborrel of het kraamfeest is een feestje ter ere van de geboorte van je kind. Hier moet je alleen wel zelf voor in de touwen of je moet een kraamfeestplanner inhuren. Het kraamfeest wordt vaak gegeven als de baby ongeveer een maand oud is. Je kunt kiezen voor een kraamfeest als je geen zin hebt in oude tantes, collega’s en vage kennissen die aan je bed komen zitten tijdens de kraamtijd. Ook ben je af van alle visites die een half jaar na de geboorte nog binnendruppelen. En wat is er dan handiger om al deze mensen tegelijkertijd uit te nodigen op een daarvoor speciaal bestemd feestje?

Tips Zie je een babyborrel wel zitten? Lees dan deze tips!

  • Organiseer de dag wanneer het voor jou goed uitkomt. Een ochtend of middag is ook voldoende. Wat dacht je van een ‘kraam high tea’?
  • Wees duidelijk over de tijd en locatie. Vermeld dit goed op het geboortekaartje of op het kaartje dat je bij het geboortekaartje in sluit.
  • Zorg voor een aparte hoek voor kinderen met speelgoed en een hoop leuke dvd’s. Als de kids zoet zijn, hebben de ouders ook wat aan het bezoek.
  • Laat je kind niet van hand tot hand gaan, maar leg hem rustig in de box of in de kinderwagen. Zo kan iedereen hem wel zien, maar raakt hij niet ‘overstuur’.
  • Geniet van het feest!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Hippe babyshower
Sluiten