Redactie
Redactie Peuter 11 jun 2018

Hippe cursus voor je kind

Vaak hebben kids het knap druk met allerlei activiteiten buiten school. Originele en leuke cursussen schieten dan ook als paddenstoelen uit de grond. Wat dacht je van kinderyoga of een hip schilderfeestje?

Capoeira

Veel dansscholen bieden tegenwoordig ook lessen in Capoeira aan. Capoeira is een Braziliaanse vechtdans, naast een dans is het vooral ook een leuk spel. En welk kind houdt daar nu niet van? Wie is sneller of creatiever? Wie maakt de mooiste sprongen en wie daagt de ander het meest uit? Veel dansscholen bieden deze cursus ook steeds meer aan voor kinderen. Dus check de plaatselijke dansschool en laat je kind zich lekker uitleven.

Schilderfeestje

Misschien schuilt er in jouw kind wel een ware Picasso? Of misschien wel niet, maar vindt hij het super om los te gaan met kleur. Dan is een schildercursus misschien wel wat voor je kind! In een schilderworkshop ontdekt je kind zijn eigen fantasiewereld. Maar ook leert hij wat bepaalde kleuren doen of betekenen. Hij leert zichzelf als het ware ontdekken op het doek. Er zijn verschillende ateliers die deze workshop aanbieden voor kinderen. Eén daarvan is Atelier Sabine vlakbij Hoofddorp.

Lekker zingen

Kids houden van muziek. Ze zijn dol op alles wat ook maar een beetje geluid maakt. Voor de kleinste peuters is zingen een feest. Daarom is een muziekcursus misschien wel super voor jouw kind. Tijdens zo’n cursus worden vaak veel muziekspelletjes gedaan, gezongen en muziek gemaakt. Ook super handig als je zelf niet zoveel goede liedjes of versjes kent. Nu leer je ze samen met je kind! Veel muziekscholen en gemeenten organiseren muzieklessen voor jonge kids.

Kinderyoga

Jij wordt van meditatie en yoga lekker rustig en ontspannen. Dat geldt ook voor je kind. En wie wil nu niet een kind dat heerlijk in balans is? Kijk voor meer informatie even op de website van Kidsyoga. Op deze site vind je een lijst met gediplomeerde docenten bij jou in de buurt.

Overlevingszwemmen

Niet alleen leuk voor kids die van water houden, maar ook nog eens heel erg nuttig. De cursus overlevingszwemmen voor peuters. Hier leren peuters zichzelf redden als ze in het water vallen. In een land als Nederland zeker geen overbodige luxe. Vooral omdat ze meestal pas vanaf een jaar of vier zwemles krijgen. In Amerika en Australië is de cursus al een fenomeen, omdat hier veel privé-zwembaden zijn. Het Medicort in Utrecht is de eerste in Nederland met deze overlevingscursus.

Reageer op artikel:
Hippe cursus voor je kind
Sluiten