Redactie
Redactie Mama 7 jun 2018

Hippe én handige draagdoeken

De draagdoek is de oudste manier van ‘babytransport’ ter wereld. In veel culturen is het gebruik van een draagdoek nog steeds heel gebruikelijk en ook in Nederland kom je op straat steeds meer moeders – en vaders – met een draagdoek tegen. Geen gesleep meer met wandelwagens en boze blikken als je weer eens per ongeluk tegen iemand schenen rijdt!

Knoopdoek

Een knoopdoek is feitelijk niets meer dan een lang stuk stof, die met verschillende wikkeltechnieken omgeknoopt kan worden. Hoe langer de stof, hoe meer draagvarianten. 

Babysling

Dit zijn draagdoeken zonder vulling. Ze zijn licht in gebruik en tonen niet zo volumineus als de gevulde babysling. Daardoor kan een gewone babysling makkelijk onder de jas worden gedragen, terwijl een gevulde babysling er vaak overheen moet. De Maya Wrap sling is een mooie draagdoek gemaakt van Guamalteekse stof. En door zijn formaat te gebruiken door papa en mama, en van baby tot peuter.

Gevulde babyslings hebben gevulde randen en/of gevulde schouderstukken. Daardoor zijn deze babydragers een stuk comfortabeler dan de niet gevulde varianten. De Heart to Heart is zo’n gevulde babysling.

Buidelsling

Een buidelsling is een draagdoek gemaakt uit één stuk. Er zijn dus geen ingewikkelde clips, gespen, of knopen nodig om een buidelsling te dragen. Deze draagdoeken komen daarom wel in verschillende maten. Je kunt dus – meestal – niet met je partner delen. Een voorbeeld van een buidelsling is de New Native buikdrager.

Voor-, rug- en heupdragers

Dit zijn dragers waarmee je kleine op je buik, je rug, of op je heup kunt dragen. Of een combinatie daarvan. De Lifter – een eigen ontwerp van webshop Beginnings – is zo’n multifunctionele drager.

Hipseat

De Hippychick Hipseat is geen draagzak of –doek, maar een heupzitje. De Hipseat is ontwikkeld om steun te geven bij het dragen van baby's en kinderen. Ideaal voor als bijvoorbeeld je peuter het lopen even moe is.

Veiligheid

  • Zorg voor genoeg steun voor je baby’s ruggetje en hoofdje
  • Zorg dat je baby stevig zit/ligt
  • Zorg dat je baby’s hoofd nooit onder je jas zit.
  • Gebruik nooit een draagdoek / -zak op de fiets, in de auto, bij het sporten of koken
  • Kleed je kindje niet te warm aan
Reageer op artikel:
Hippe én handige draagdoeken
Sluiten