Redactie
Redactie Zwanger 7 jun 2018

Hoe & wat: striae

Een zwangerschap heeft natuurlijk behoorlijk wat impact op je lichaam. Ook je huid krijgt flink wat te verduren met een buik die in negen maanden tijd steeds boller wordt. Wist je bijvoorbeeld dat striae ontstaan omdat je huidweefsel relatief snel wordt opgerekt en er hierdoor scheurtjes ontstaan in het onderhuidse bindweefsel. 

Maar niet alleen de huid van je buik wordt flink opgerekt. Ook op de huid van je borsten, dijen, heupen en billen kunnen zwangeschapsstrepen ontstaan. Eerst zijn het roze of paarsrode streepjes, na de zwangerschap worden ze zilverwit van kleur, een beetje parelmoerachtig.

Smeren, smeren, smeren

Helaas is er niet alleen door de groei van je buik kans op striae. Zwangerschapsstrepen kunnen namelijk ook erfelijk bepaald zijn. Je kunt het aantal strepen en de grootte ervan wel proberen te beperken. Proactief smeren, smeren, smeren is het enige wat kan helpen. Je huid moet goed worden verzorgd met een vochtregulerende crème die de aanmaak van collageen stimuleert. Bepanthen Zwangerschapsstriemen is een goede optie. Het heeft een unieke samenstelling die je huid versterkt, beschermt en ondersteunt*.

Een goede crème

Voor de verzorging van je huid zijn er verschillende striae-crèmes en oliën verkrijgbaar bij drogisterij en apotheek. Behandel tijdens een douche eerst de vochtige huid zachtjes met een bodyscrub. Na het douchen droog je jezelf af met een zachte handdoek en daarna verdeel je de door jou gekozen crème over je huid.

De juiste verzorging

Naast het smeren kun je nog meer doen om goed voor je huid te zorgen tijdens de zwangerschap. Ondersteun je huid zoveel mogelijk, door bijvoorbeeld een buikband voor je buik en een goede (groei)beha voor je borsten. Zorg ook dat je niet te lang achter elkaar staat. Verder is het heel belangrijk je huid dagelijks te masseren, om haar zacht, elastisch en soepel te houden. Het beste kun je hiermee  beginnen zodra je weet dat je zwanger bent.

Troost

Eén troost: mocht je na de zwangerschap zwangerschapsstiemen hebben gekregen dan worden ze na de zwangerschap een stuk minder opvallend. Ze vervagen en nemen min of meer de kleur van je huid aan. Blijf je huid ook na de zwangerschap goed verzorgen. Een balsem die de aanmaak van collageen stimuleert, zal het herstel van je huid bevorderen.

*Dexpanthenol ondersteunt het huidherstel en Centella Asiatica helpt het ontstaan van striae verminderen

Laatste reactie
0 reacties totaal
Nog geen reacties
Praat mee op het forum
Reageer op artikel:
Hoe & wat: striae
Sluiten