Redactie
Redactie Beauty 8 jun 2018

Hoe mooi ben jij?

Volgens Marielle Kleynjan zijn veel vrouwen vergeten hoe mooi ze eigenlijk zijn. Daarom richtte ze de site jebentmooi.nl op. Daarnaast is ze ook vrouwencoach met workshops als ‘ Strip je vrij’ en ‘Tantra voor vrouwen’.  Zijn vrouwen eigenlijk niet elkaars ergste vijand?

Naam: Marielle Kleynjan (40 en nog wat)
Relatie: ja, al 20 jaar met Peter
Mama van: een zoon van bijna 17
Websites:moem.nl / jebentmooi.nl

Waar komt je passie voor girlpower vandaan?
“Allereerst heb ik een echte girlpower-moeder: ze was al jong moeder, ze is ambitieus en een echte amazone! Mijn eigen girlpower heb ik pas veel later in eigendom genomen. Genieten en dingen naar mijn hand zetten, dat kon ik al wel. Echte girlpower houdt voor mij in dat je van jezelf en van het leven houdt. Dat je weet wat je wilt in plaats van wat je niet wilt — en dat heb ik geleerd in tantra- en vrouwenworkshops. Nu ben ik zelf de inspiratiebron voor de vrouwen waar ik mee werk, en omgekeerd inspireren zij mij ook weer elke dag om verder te gaan en nieuwe dingen te ontdekken.”

Wat moeten vrouwen zich vooral realiseren?
“Dat wij vrouwen goed zijn in weten wat we niet willen. Pas als je weet wat je wèl wilt, kun je je leven zo inrichten dat je kunt bloeien, groeien en genieten. Daarbij is het belangrijk jezelf op nummer één te zetten in je leven. Niet ten koste van je partner of je gezin maar ten bate van je omgeving! Door jezelf op nummer één te zetten neem je je eigen lusten en verlangens serieus. Een gelukkige vrouw, een gelukkige moeder is de kracht achter het geluk van alle mensen om haar heen. If mama’s happy, everbody’s happy.”

Je raadt vrouwen op je site aan tegen zichzelf te zeggen dat ze mooi zijn, is dat niet erg zweverig?
“Draai het eens om: is het zweverig om jezelf af te kraken voor de spiegel? Hoe vaak zeggen we niet dat iets niet staat, dat we te dik zijn voor dat rokje, dat we te kort, te lang of wat dan ook zijn. Ik merk dat zweverigheid voor veel vrouwen die voor de spiegel staan en zichzelf ineens complimentjes geven helemaal geen issue is. Ik zie vaker tranen, soms van ontroering soms van ongeloof of weerstand. Als je zolang niets liefs tegen jezelf hebt gezegd en je gaat het dan ineens wel doen, dan gaat je zelfkritiek enorm aan het vechten tegen die lieve complimentjes. Als mijn zelfkritiek gaat protesteren dan zeg ik altijd: “Mja, misschien heb ik wel een hangkont, maar mijn billen zijn ook heerlijk zacht en lekker!” Dat is meestal voldoende om mijn zelfkritiek de mond te snoeren en een lach op mijn gezicht te toveren.”

Zijn vrouwen niet elkaars grootste vijanden?
“Ik denk dat we zelf onze grootste vijand zijn en dat dat gespiegeld wordt in de vrouwen om ons heen. Alle kritiek die we op een ander hebben gaat tenslotte over onszelf. Als je achter elke uiting van kritiek zegt: “…net als ik!”, dan confronteer je jezelf met hoe jij niet mag zijn of hoe jij je niet mag gedragen of wat jij nooit zou aantrekken. Hoe meer vrijheid en ruimte je jezelf geeft, hoe meer je met liefde en compassie naar jezelf kijkt, hoe meer je dat ook gaat doen naar andere vrouwen. Als je jezelf beschouwt als je je beste vriendin en daar ook naar handelt, dan ga je ook eerder de vrouwen om je heen zien als vriendinnen, als zusters in plaats van rivalen.”

Hoe kun je meer van jezelf houden als vrouw?

  1. Jezelf op nummer 1 zetten in je leven. Je lusten en verlangens serieus nemen en je zelfkritiek niet.
  2. Met jezelf omgaan zoals je met je allerliefste vriendin omgaat. Jezelf beminnen zoals je je grote liefde zou beminnen.
  3. Zorgen dat je vrouwen om je heen hebt die dit ook (willen) doen zodat je elkaar kunt helpen en bevestigen.
  4. Workshops en cursussen volgen bij Moem, zodat je dit allemaal samen met andere vrouwen integreert in je leven.
  5. Begin eens met de oefening die je op de website van www.jebentmooi.nl kunt vinden bij ‘KIJK’. Misschien moet je er even inkomen maar ik beloof je: na een tijdje geef je jezelf met plezier een compliment en heb je veel minder last van die zelfkritiek!

Geïnspireerd geraakt door Marielle? Neem dan eens een kijkje op haar websites. Doe bijvoorbeeld op jebentmooi.nl mee met de originele post-it actie!

Reageer op artikel:
Hoe mooi ben jij?
Sluiten