Redactie
Redactie Regelen 6 jun 2018

Hoe & wat: babyplanner

Als je een baby krijgt, komen er waarschijnlijk duizend vragen, emoties en gevoelens naar boven. Gelukkig kan de babyplanner je vanaf nu helpen met alles dat je nog moet regelen voordat de baby geboren wordt. Mady van Bijsterveld, zelf babyplanner, legt uit wat een babyplanner precies doet en waarom het handig is.

Waarom is een babyplanner handig?

“Wanneer jullie het blijde nieuws aan je omgeving gaan vertellen, heeft iedereen wel een mening, tip of advies. En niet te vergeten al die informatie die je kunt vinden op het internet, in boeken, tijdschriften en op tv. Zou het niet heel fijn en handig zijn als je één objectief en onafhankelijk aanspreekpunt hebt waar je met al je vragen terecht kunt? Iemand zoals een babyplanner?”

Wat doet een babyplanner?

“Een babyplanner is een coach die jullie helpt bij het voorbereiden op het ouderschap. Zo kan ik bijvoorbeeld helpen bij het kiezen en kopen van de babyuitzet. Ook denk ik mee met jullie over bijvoorbeeld een geschikte vorm van kinderopvang en helpt een babyplanner met de verschillende taken die zich  voor doen tijdens de zwangerschap. Denk aan het schrijven van een geboorteplan, jullie huis ‘kindproof’ maken, een babyshower organiseren, etc.”

Waarom een babyplanner inschakelen?

“Aanstaande ouders hebben het tegenwoordig druk. Ze combineren werk en vrije tijd met de komst van de baby. Door de hoeveelheid diensten en producten die de babywereld van tegenwoordig rijk is, wordt het voor aanstaande ouders ook steeds moeilijker om snel een goede keuze te maken. En voor je baby wil je toch alleen het allerbeste? Met een babyplanner kun je tijd en moeite besparen. Regel zelf alle leuke dingen en laat de hectische, stressvolle taken over aan een babyplanner. Zo heb je geen stress en kunnen jullie zelf genieten van deze bijzondere periode.”

Nieuwsgrierig geworden? Meer weten over Mady en het fenomeen babyplanner? Neem dan eens een kijkje op PEP Consultancy »

Reageer op artikel:
Hoe & wat: babyplanner
Sluiten