Redactie
Redactie Peuter 11 jun 2018

Hoe & wat: gezond gewicht

Wist je dat één op de zeven baby’s en peuters te zwaar is. Sommige ouders kunnen zich hier niets bij voorstellen aangezien ze eerder een strijd hebben om hun kind überhaupt aan het eten te krijgen. Toch heeft vijftien procent van de 2-4 jarigen in Nederland overgewicht.

Lekkerbekkie

Geen peuter wordt een blijere peuter als hij cola drinkt, taart eet of een broodje kroket eet. Natuurlijk kan je peuter wel een lekkerbek zijn en bijv. genieten van zoetigheid. In plaats van snoep of kinderkoekjes zijn zoete soorten fruit en groente vaak ook een succes! Goed voorbeeld doet goed volgen.

Lekker bewegen tussen alle bedrijven door!

Mama’s met jonge kinderen hebben het druk. Bewegen kan ook prima als jij de bladeren in de tuin aanveegt en je peuter ‘meehelpt’, je peuter met jou mee naar boven loopt om de baby een schone luier te geven of korte stukjes wandelt naar de brievenbus / de auto (in plaats van de buggy of optillen).

Ontbijtstress?

Het ontbijt is de brandstof om te groeien en om goed te kunnen leren. Kortom onmisbaar voor je peuter. Duurt het altijd een eeuwigheid voordat je peuter zijn boterham opheeft? Geen kind gaat vlotter eten als jij moppert of door het huis heen rent. Sta eventueel een kwartiertje eerder op, dat brengt rust in huis.

Lekker ontspannen

Veel mama’s zeggen dat het tv-moment het enige moment is dat ze ongestoord iets kunnen doen. Net als bij vele dingen geldt ook bij tv ‘less is more’. Bewaar het tv-moment tot bijv. het kookmoment en beperk het tot max 20-30 min. Je peuter zal er optimaal van genieten en leert beter om zichzelf te vermaken. Kinderen die veel tv kijken zijn vaak inactief en zwaarder dan leeftijdsgenoten.

Reageer op artikel:
Hoe & wat: gezond gewicht
Sluiten